- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
FORMA BARANEK 211 889 BIRKMANN metalowa forma do wypieku ciasta w kształcie baranka
- Trójwymiarowa metalowa forma do wypieku w kształcie baranka z powłoką zabezpieczającą.
- Forma składa się z dwóch części, które łączy się ze sobą za pomocą specjalnych spinaczy.
- Rozkładana forma zapewnia łatwość zabezpieczania tłuszczem oraz czyszczenia.
- Złączenie jest szczelne, nawet płynne ciasto nie wypłynie na zewnątrz formy.
- Pokryta została powłoką zabezpieczającą przed przywieraniem.
- Pomimo zastosowania powłoki przez pieczeniem formę należy zabezpieczyć tłuszczem oraz obsypać cienką warstwą mąki.
- Zabezpieczenie formy przez pieczeniem jest konieczne z uwagi na skomplikowany kształt formy.
- Powłoka nie jest odporna na zarysowania metalowymi przyborami kuchennymi.
- Przy pracy z formą zalecane jest używanie przyborów z drewna, tworzywa lub silikonu.
- Budowa formy zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia i zarumienienia.
- Przeznaczona jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych i konwekcyjnych.
Formy nie można używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce.
Producent zapewnia, że forma z powłoką, przy odpowiednim użytkowaniu będzie nam służyć bez zarzutu przez minimum 2 lata.
Idealnie sprawdzi się do tworzenia słodkich wypieków na wielkanocny stół lub do wielkanocnego koszyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu baranka wystarczy obsypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, aby osiągnąć wyjątkowy efekt.
Do dekoracji trójwymiarowego baranka idealnie sprawdzi się:
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
Instrukcja użytkowania:
- przed użyciem formę należy dokładnie umyć i osuszyć
- wewnętrzną stronę obu części formy należy precyzyjnie zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej masłem)
- po zabezpieczeniu tłuszczem obie części formy obsypać cienką warstwą mąki, bułki tartej lub pokruszonych ciasteczek
- złożyć formę i spiąć ją spinaczami znajdującymi się w zestawie
- gotowe ciasto należy powoli wlewać do formy, a następnie usunąć pęcherzyki powietrza poprzez delikatne stuknięcie formą o blat
- ciasto piecze się "do góry nogami"
- gotowy wypiek po ostudzeniu w prosty sposób wyjmujemy z formy po przez rozpięcie dwóch części
- po wyrośnięciu ciasta możliwa będzie konieczność ścięcia góry wypieku, aby baranek mógł stabilnie stać na wielkanocnym stole
Rodzaj produktu: trójwymiarowa, metalowa forma w kształcie baranka idealna do tworzenia słodkich wypieków na wielkanocny stół
Kształt: baranek (trójwymiarowy)
Wymiary: forma przeznaczona do wypieku 900 ml ciasta
Opakowanie: zestaw złożony z dwóch form i spinaczy zapakowany w pudełko prezentowe
Materiał: metal z powłoką zabezpieczającą
Kolor: ciemny szary
Warunki użytkowania:
- w piekarniku elektrycznym
- w piekarniku gazowym
- w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem)
- nie myć w zmywarce
- nie stosować w kuchence mikrofalowej
Kod produktu: 211 889
Przykładowy przepis na domowe ciasto do formy w kształcie baranka:
Składniki (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej):
130 g masło
130 g drobny cukier do wypieków
3 szt. jaja (klasy L)
100 g kwaśna śmietana o zawartości 12% tłuszczu
130 g mąka pszenna
60 g skrobia ziemniaczana
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka otarta z jednej (sparzonej) cytryny
2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać na sitku o bardzo drobnych oczkach
roztopić masło i pozostawić do wystudzenia (w garnku lub w kuchence mikrofalowej)
do wystudzonego masła dodać cukier, kwaśną śmietaną, jaja, skórkę i sok z cytryny, składniki dokładnie wymieszać (do uzyskania gładkiej masy)
do masy dodać wcześniej przesiane sypkie składniki i dokładnie wymieszać
gotowe ciasto delikatnie przelać do formy
piec w 160°C przez około 35-40 minut (do uzyskania efektu "suchego patyczka")
po upieczeniu wystudzić, delikatnie wyjąć z formy, ewentualnie wyrównać spód wypieku poprzez jego ścięcie i udekorować
Indeks: BIRKMANN44
Marka: BIRKMANN
FOREMKA PĘDZĄCY KRÓLIK 121 768 BIRKMANN stalowa foremka do wykrawania
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni roboczych.
Indeks: INNE30
7.5 x 4.5 cm SIEDZĄCY KRÓLIK - metalowa foremka do wykrawania ciasteczek i ozdób wielkanocnych
Seria metalowych foremek do wykrawania ciasteczek i dekoracji. Idealne do kolorowych ciasteczek wielkanocnych.
Indeks: TALA67
Marka: TALA
35 x 40 x h 0.9 cm BLACHA 10A10673 TALA płaska blaszka do pieczenia ze stali węglowej z powłoką zabezpieczającą
Indeks: LEDUVEL28
Marka: BIRKMANN
38.5 x 28 cm PERFOROWANA BLASZKA 210 141 BIRKMANN metalowa blaszka do wypieku bagietek
Indeks: TALA99
Marka: TALA
39.5 x 27 x h 2 cm BLACHA 10A00971 TALA metalowa blaszka z dwoma rodzajami dna
Indeks: TALA102
Marka: TALA
∅ 10 x h 7.5 cm FORMA 10A10830 TALA okrągła forma ze stali węglowej z powłoką zabezpieczającą
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
PANDORO 750G DECORA 210 x h 160 mm - aluminiowa forma do wypieku włoskiego słodkiego chleba
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: SILIKOMART595
Marka: SILIKOMART
KYOTO 800 TPLUS 53.005.20.0165 SILIKOMART forma do wypieku ciasta z nadzieniem
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.
Indeks: KITCHENCRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
9 x 15 x h 7 cm PERFOROWANA FORMA KCMCCB41 KITCHEN CRAFT przeznaczona do wypieku chrupiącego chleba
Indeks: TESCOMA106
Marka: TESCOMA
43 x 27 x h 2 cm ZŁOTA BLACHA 623512 TESCOMA uniwersalna blacha do pieczenia w kolorze złotym
Indeks: TESCOMA105
Marka: TESCOMA
36 x 26 x h 2 cm ZŁOTA BLACHA 623510 TESCOMA uniwersalna blacha do pieczenia w kolorze złotym
Blacha do pieczenia Złota 36x26 cm 623510 Tescoma
Indeks: TESCOMA42
Marka: TESCOMA
∅ 5 x h 2.5 cm FORMA DO MUFFINEK 623224 TESCOMA klasyczna forma do wypieku 12 babeczek
Indeks: WILTON01
Marka: WILTON
6 CUP JUMBO MUFFIN PAN WILTON stalowa forma do wypieku sześciu dużych muffinów ∅ 9 cm
Wyjątkowa forma, do wypieku bardzo dużych muffinów - pozwól sobie na jeszcze większą przyjemność z ulubionym smakiem babeczki. Dodatkowo forma zapewni równomierny stopień wypieczenia oraz zarumienienia, a także łatwe wyjmowanie Twoich ulubionych babeczek - Ty będziesz się cieszyć doskonałym efektem.
Indeks: TESCOMA153
Marka: TESCOMA
6 szt. FOREMKA DO BABECZEK ∅ 7 cm 631530 TESCOMA zestaw metalowych foremek do wypieku babeczek
Indeks: KITCHENCRAFT09
Marka: Kitchen Kraft
11 x 21 x h 7 cm PERFOROWANA FORMA KCMCCB20 KITCHEN CRAFT przeznaczona do wypieku chrupiącego chleba
Indeks: KITCHENKRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
36 x 13 cm FORMA DO TARTY KCMCHB86 KITCHEN CRAFT prostokątna forma z wyjmowanym dnem
Indeks: DOROSIOWE18
Marka: DOROSIOWE RANTY
400 x 350 x h 25 mm BLACHA PIEKARNIKOWA POD DOROSIOWE RANTY - stalowa blaszka z jednostronnym rantem
BLACHA - DUŻA BLASZKA PIEKARNIKOWA - idealnie płaska podstawka pod dorosiowe ranty >>> pewność i stabilność podczas wypieku biszkoptów w rantach cukierniczych.
Indeks: TALA40
Marka: TALA
∅ 7 x h 3 cm FORMA DO MUFFINÓW 10A10641 TALA forma do wypieku 12 klasycznych babeczek
Indeks: KITCHENCRAFT11
Marka: BIRKMANN
∅ 6 x h 2 cm PERFOROWANA FORMA DO MUFFINEK KCMCCB29 KITCHEN CRAFT forma do wypieku 12 chrupiących babeczek
Indeks: TESCOMA200
Marka: TESCOMA
34 x 26 x h 3 cm FORMA NA 12 MUFFINEK 623222 TESCOMA stalowa forma do wypieku babeczek o średnicy 7 cm
Stalowa forma z powłoką zabezpieczającą przed przywieraniem - idealna do słodkich babeczek i wytrawnych wypieków śniadaniowych.
Indeks: TESCOMA69
Marka: TESCOMA
31 x 21 x h 4.5 cm PÓŁOKRĄGŁA FORMA 623088 TESCOMA stalowa podłużna forma z dekoracyjnym wykończeniem
Indeks: TALA70
Marka: TALA
24.6 x 14.5 x h 7 cm KEKSOWKA 10A10659 TALA klasyczna prostokątna forma ze stali węglowej