![FORMA BARANEK 211 889 BIRKMANN metalowa forma do wypieku ciasta w kształcie baranka FORMA BARANEK 211 889 BIRKMANN metalowa forma do wypieku ciasta w kształcie baranka](https://www.cukieteria.pl/39988-large_default/forma-baranek-211-889-birkmann-metalowa-forma-do-wypieku-ciasta-w-ksztalcie-baranka.jpg)
Indeks: NOVACART02
Marka: NOVACART
FORMA PM 238 NOVACART 238 x 80 x h 70 mm prostokątna forma tekturowa z powłoką zabezpieczającą
Formy nie można używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce.
Producent zapewnia, że forma z powłoką, przy odpowiednim użytkowaniu będzie nam służyć bez zarzutu przez minimum 2 lata.
Idealnie sprawdzi się do tworzenia słodkich wypieków na wielkanocny stół lub do wielkanocnego koszyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu baranka wystarczy obsypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, aby osiągnąć wyjątkowy efekt.
Do dekoracji trójwymiarowego baranka idealnie sprawdzi się:
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH
Instrukcja użytkowania:
Rodzaj produktu: trójwymiarowa, metalowa forma w kształcie baranka idealna do tworzenia słodkich wypieków na wielkanocny stół
Kształt: baranek (trójwymiarowy)
Wymiary: forma przeznaczona do wypieku 900 ml ciasta
Opakowanie: zestaw złożony z dwóch form i spinaczy zapakowany w pudełko prezentowe
Materiał: metal z powłoką zabezpieczającą
Kolor: ciemny szary
Warunki użytkowania:
Kod produktu: 211 889
Przykładowy przepis na domowe ciasto do formy w kształcie baranka:
Składniki (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej):
130 g masło
130 g drobny cukier do wypieków
3 szt. jaja (klasy L)
100 g kwaśna śmietana o zawartości 12% tłuszczu
130 g mąka pszenna
60 g skrobia ziemniaczana
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka otarta z jednej (sparzonej) cytryny
2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać na sitku o bardzo drobnych oczkach
roztopić masło i pozostawić do wystudzenia (w garnku lub w kuchence mikrofalowej)
do wystudzonego masła dodać cukier, kwaśną śmietaną, jaja, skórkę i sok z cytryny, składniki dokładnie wymieszać (do uzyskania gładkiej masy)
do masy dodać wcześniej przesiane sypkie składniki i dokładnie wymieszać
gotowe ciasto delikatnie przelać do formy
piec w 160°C przez około 35-40 minut (do uzyskania efektu "suchego patyczka")
po upieczeniu wystudzić, delikatnie wyjąć z formy, ewentualnie wyrównać spód wypieku poprzez jego ścięcie i udekorować
Indeks: NOVACART02
Marka: NOVACART
Indeks: FOODCOLOURS107
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Indeks: CHOCOWORLD01
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: SEMPRE216/7
Marka: SWEET DECOR
Błyszczące perełki cukrowe o miękkiej konsystencji w kolorze starego złota - dekoracyjna posypka cukrowa. Idealne do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Indeks: TALA40
Marka: TALA
Indeks: PAVONI406
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: TESCOMA153
Marka: TESCOMA
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: TESCOMA106
Marka: TESCOMA
Indeks: TALA99
Marka: TALA
Indeks: KITCHENCRAFT11
Marka: BIRKMANN
Indeks: SILIKOMART595
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.
Indeks: BIRKMANN272
Marka: BIRKMANN
Nadaj swoim świątecznym wypiekom kształtu! Upiecz wyjątkowe pierniki w trzech wzorach - ŚWIĘTY MIKOŁAJ, CHOINKA I BAŁWANEK.
Indeks: DOROSIOWE18
Marka: DOROSIOWE RANTY
BLACHA - DUŻA BLASZKA PIEKARNIKOWA - idealnie płaska podstawka pod dorosiowe ranty >>> pewność i stabilność podczas wypieku biszkoptów w rantach cukierniczych.
Indeks: TESCOMA42
Marka: TESCOMA
Indeks: PAVONI417
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: KITCHENKRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
Indeks: TESCOMA152
Marka: TESCOMA
Indeks: KITCHENCRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
Indeks: DOROSIOWE17
Marka: DOROSIOWE RANTY
BLASZKA - MAŁA BLACHA PIEKARNIKOWA - idealnie płaska podstawka pod dorosiowe ranty >>> pewność i stabilność podczas wypieku biszkoptów w rantach cukierniczych.