![forma aluminiowa do wypieku tradycyjnego włoskiego słodkiego chleba forma aluminiowa do wypieku tradycyjnego włoskiego słodkiego chleba](https://www.cukieteria.pl/44630-large_default/pandoro-750g-decora-210-x-h-160-mm-aluminiowa-forma-do-wypieku-wloskiego-slodkiego-chleba.jpg)
![forma aluminiowa do wypieku tradycyjnego włoskiego słodkiego chleba forma aluminiowa do wypieku tradycyjnego włoskiego słodkiego chleba](https://www.cukieteria.pl/44630-large_default/pandoro-750g-decora-210-x-h-160-mm-aluminiowa-forma-do-wypieku-wloskiego-slodkiego-chleba.jpg)
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Pandoro - to włoskie ciasto wypiekane tradycyjnie w okresie świąteczno-noworocznym, określane potocznie "słodkim chlebem". W rzeczywistości jest to ciasto o delikatnej strukturze z charakterystyczną waniliową nutą. Wymaga umiejętności w formowaniu oraz starannej kontroli temperatury podczas wypieku. Ciasto przygotowywane jest w charakterystycznej wysokiej formie w kształcie ośmioramiennej gwiazdy. Gotowe wypieki posypywane są cukrem pudrem, co kojarzone jest z zaśnieżonymi szczytami włoskich Alp.
Forma "pandoro" od włoskiego producenta wykonana została z jednego kawałka anodowanego aluminium - nie posiada złączeń. Powierzchnia aluminium poddanego procesowi anodowania jest odporna na zabrudzenia i korozję. Dodatkowo gładka powierzchnia zapobiega przywieraniu wypiekanych produktów. Materiał pozwala na równomierne rozprowadzanie ciepła podczas pieczenia oraz zapewnia odpowiedni stopień zarumienienia powierzchni wypieków.
Forma przeznaczona jest do stosowania w profesjonalnych piecach i domowych piekarnikach, pozwala na wypiekanie w temperaturze do 220°C. Materiał nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce. Formy wykonane z aluminium należy czyścić wyłącznie ręcznie - pod bieżącą wodą z dodatkiem delikatnych środków myjących.
Forma o szerokości 210 milimetrów i wysokości 160 milimetrów pozwala na wypiek porcji ciasta o wadze 750 gramów.
Warunki użytkowania i ważne informacje:
wykonana z materiału bezpiecznego w kontakcie z żywnością,
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do 220°C,
nie stosować w kuchence mikrofalowej,
nie myć w zmywarce,
zaleca się wyłącznie mycie ręczne,
gładka powierzchnia, bez łączeń,
szczegółowe odwzorowanie kształtu,
wysoka jakość wykonania.
Indeks: SILIKOMART648
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
Indeks: TESCOMA152
Marka: TESCOMA
Indeks: SILIKOMART595
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.
Indeks: BIRKMANN272
Marka: BIRKMANN
Nadaj swoim świątecznym wypiekom kształtu! Upiecz wyjątkowe pierniki w trzech wzorach - ŚWIĘTY MIKOŁAJ, CHOINKA I BAŁWANEK.
Indeks: TESCOMA42
Marka: TESCOMA
Indeks: TESCOMA200
Marka: TESCOMA
Stalowa forma z powłoką zabezpieczającą przed przywieraniem - idealna do słodkich babeczek i wytrawnych wypieków śniadaniowych.
Indeks: DOROSIOWE17
Marka: DOROSIOWE RANTY
BLASZKA - MAŁA BLACHA PIEKARNIKOWA - idealnie płaska podstawka pod dorosiowe ranty >>> pewność i stabilność podczas wypieku biszkoptów w rantach cukierniczych.
Indeks: BIRKMANN216
Marka: BIRKMANN
Indeks: PAVONI417
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: KITCHENCRAFT11
Marka: BIRKMANN
Indeks: WILTON01
Marka: WILTON
Wyjątkowa forma, do wypieku bardzo dużych muffinów - pozwól sobie na jeszcze większą przyjemność z ulubionym smakiem babeczki. Dodatkowo forma zapewni równomierny stopień wypieczenia oraz zarumienienia, a także łatwe wyjmowanie Twoich ulubionych babeczek - Ty będziesz się cieszyć doskonałym efektem.
Indeks: TALA40
Marka: TALA
Indeks: BIRKMANN73
Marka: BIRKMANN
Indeks: KITCHENCRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
Indeks: TALA99
Marka: TALA
Indeks: KITCHENCRAFT09
Marka: Kitchen Kraft
Indeks: KITCHENKRAFT10
Marka: Kitchen Kraft
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.