Granita, to tradycyjny sycylijski mrożony deser na bazie saków owocowych lub kawy. Charakterystyczną cechą tego deseru jest ziarnista struktura lodu. Oryginalna sycylijska Granita przygotowywana jest z wody, soku z cytryny oraz cukru. Obecnie do przygotowywania granity używane są specjalne urządzenia – granitory. Granitę otrzymuje się po przez zmieszanie gotowej bazy z wodą i schłodzenie mieszanki w granitorze.
Opis: baza, koncentrat do przygotowywania mrożonego deseru – Granita. Sposób przygotowania granity jest bardzo prosty, należy rozrobić 0.6 kilograma koncentratu/bazy w 3/4 litrach wody pitnej. Mieszankę należy odstawić na około 5 minut, a następnie wlać do granitora. Mieszankę można również mieszać przy pomocy blendera.
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Zestaw do tworzenia nowoczesnych deserów i wypieków z idealnie dopasowanym nadzieniem i podstawą. Forma silikonowa inspirowana naturą - w kształcie kamienia + wykrojnik z tworzywa.
Zestaw profesjonalnych form silikonowych o nietuzinkowym kształcie wraz z dwustronnym wykrojnikiem. Idealnie sprawdzi się podczas tworzenia nowoczesnych ciast i torów (zwłaszcza warstwowych oraz musowych).
08/05/2024 TERMIN PRZYDATNOŚCI PRODUKTU OBJĘTEGO PROMOCJĄ - KRÓTKIE DATY!
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.