Polewa orzechowa do dekoracji lodów i deserów:

Be The Top Comprital - topping, to seria słodkich sosów deserowych przeznaczonych do stosowania jako dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzają się do oblewania i dekorowania deserów lodowych, gofrów, naleśników, napojów kawowych i koktajli mlecznych. Polewy deserowe charakteryzują się kremową i dość gęstą konsystencją. Są łatwe do dozowania i nie spływają z dekorowanej powierzchni. Słodki smak i intensywny aromat sosów doskonale komponuje się z różnego rodzaju wyrobami cukierniczymi. Przeznaczone są przede wszystkim do stosowania jako dodatek do deserów i potraw. Mogą służyć również do nadawania smaku i poprawy konsystencji napojów kawowych, koktajli mlecznych czy gorącej czekolady. Będą również doskonałym dodatkiem do mas i kremów cukierniczych.

Skład toppingu o smaku orzechów laskowych:

Składniki: cukier, tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), prażone orzechy laskowe (15%), tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, bawełniany, szafranowy, ryżowy, shea), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322).
Alergeny: obecność alergenów jako składnika jest podana na liście składników. Produkt wytwarzany w zakładzie, w którym wykorzystywane są: mleko i jego pochodne, jaja, soja oraz orzechy.

Jak przechowywać polewy cukiernicze?

Warunki przechowywania i użycia: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem należy dokładnie wstrząsnąć butelkę z polewą. Po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 7-14 dni od otwarcia opakowania (okres przechowywania polewy po otwarciu zależy od smaku i wynosi od 7 do 14 dni). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Opakowanie: sosy deserowe rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa (ochrona produktu przed działaniem światła słonecznego) z wygodnym dozownikiem (ułatwiającym nakładanie produktu).

Możliwości zastosowania gotowych polew smakowych:

Gotowe sosy deserowe to doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do:
- lodów i deserów lodowych,
- jogurtu mrożonego,
- lodów włoskich,
- gofrów z bitą śmietaną,
- gorącej czekolady i napojów kawowych z bitą śmietaną,
- śniadań na słodko, np. owsianki
- słodkich potraw, np. naleśniki,
- deserów i sałatek owocowych,
- koktajli mlecznych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - sos orzechowy:

Nazwa handlowa |
Topping Nocciola Premium |
Seria produktowa |
Be The Top |
Numer katalogowy |
PC398 |
Smak |
orzech laskowy |
Rodzaj |
topping, polewa smakowa, sos deserowy |
Produkt |
gotowy do użycia |
Barwa |
brązowa, charakterystyczna |
Konsystencja |
półpłynna |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego, na użytek domowy |
Zastosowanie |
gotowa polewa, dodatek smakowy i dekoracyjny |
Dozowanie |
według uznania |
Opakowanie |
plastikowa butelka z nakrętką dozującą |
Masa netto |
0.8 kg - 800 g |
Opakowanie zbiorcze |
6 sztuk - karton |


Wartość odżywcza w 100 gramach polewy orzechowej:

Wartość energetyczna |
2682 kJ / 641 kcal |
Tłuszcz |
52.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
22.0 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
43/0 g |
Białko |
2.0 g |
Sól |
0.0 g |


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.
Do dekoracji lodów i deserów.
Wstrząsnąć przed użyciem.

Producent: Comprital
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech


