op. 1 kg Czekolada w proszku - Saskia - baza gorącej czekolady do rozrabiania w mieszalniku - zaw. kakao 32%

Indeks: SASKIA02
Marka:
76,50 zł (23% VAT)
76,50 zł / 1 kg

62,20 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 21 szt.

Opis produktu

Gorąca czekolada do picia w proszku. Produkt do gastronomii.

Gorąca czekolada, która zachwyca!

Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa.

Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy.

Aksamitna i kremowa konsystencja.

Przygotowana z naturalnych składników.

Odpowiednia dla wegan.

Nie zawiera glutenu.

Łatwa w przygotowaniu.

Smak, który pokochasz!

Baza do sporządzania gorącej czekolady do picia w mieszalniku, czyli czekoladziarce. Czekolada Saskia to produkt rzemieślniczy, który przygotowano na bazie produktów pochodzenia naturalnego. Czekolada nie zawiera sztucznych dodatków, takich jak aromaty, sztuczne substancje zagęszczające czy konserwanty. Czekolada w proszku nie zawiera glutenu i składników pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu jest produktem przyjaznym dla wegan. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady! Czekolada w proszku zawiera 32% wysokogatunkowego kakao. Receptura została starannie opracowana przez wykwalifikowanych technologów w oparciu o sensoryczne testy wewnętrzne oraz konsumenckie.

Czekolada w proszku pakowana jest w wygodne opakowanie z zamknięciem strunowym, które pozwala na bezpieczne przechowywanie produktu po otwarciu. Rozmiar opakowania uwzględnia łatwość dozowania i przechowywania, bez konieczności przesypywania produktu do dodatkowych pojemników czy puszek.

Naturalna baza do sporządzania gorącej czekolady doskonale nadaje się do stosowania w czekoladziarkach i mieszalnikach czekolady wszelkiego typu. Czekolada jest dedykowana do zastosowań profesjonalnych w miejscach o dużym przywiązaniu do jakości serwowanych produktów. Czekolada jest produktem polskim pochodzącym z niewielkiej rzemieślniczej mieszalni czekolady. Idealnie sprawdzi się do serwowania prosto z mieszalnika w kawiarniach, restauracjach, hotelach, sezonowych punktach gastronomicznych oraz w cateringu podczas obsługi eventów.

Czekolada wegańska i bezglutenowa!

Czekolada Saskia składa się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera sztucznych dodatków, w tym barwników czy aromatów. Wszystkie składniki są w pełni naturalnego pochodzenia. Ponadto Czekolada w proszku Saskia jest produktem wegańskim i bezglutenowym, pozwala na tworzenie bezpiecznych przepisów. Jej składniki zostały starannie wyselekcjonowane tak, aby zaoferować produkt najwyższej jakości dla najbardziej wymagających odbiorców.

Prosty sposób przygotowania czekolady do picia.

Proces przygotowywania czekolady jest bardzo prosty. Ma zminimalizować ryzyko popełnienia błędu w przygotowaniu w kawiarni czy restauracji. Najlepiej przygotować w mieszalniku czekolady, czyli tak zwanej czekoladziarce.

Do 1 litra mleka o 3.2% zawartości tłuszczu należy wsypać 180 gram czekolady i rozmieszać rózgą cukierniczą. Do rozrobienia proszku czekoladowego w mleku najlepiej używać miarki, która ułatwi odmierzenie mleka oraz przelanie czekolady do mieszalnika. Proszek czekoladowy rozrobiony w mleku przelewamy do mieszalnika czekolady. Mieszając w urządzeniu, podgrzewać do temperatury około 85°C. Po zgęstnieniu zmniejszyć temperaturę do 65-70°C i serwować. Czekolada powinna być wówczas odpowiednio gęsta, słodka i aromatyczna. Jeśli jest rzadka, może to oznaczać, że nie była wystarczająco podgrzana. Należy unikać gotowania czekolady. 

Zalecane dozowanie - 180 g czekolady w proszku na 1 l mleka - daje napój czekoladowy o gęstej i kremowej konsystencji. Zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku i gęstości napoju czekoladowego dozowanie można zmniejszyć do 150 g czekolady w proszku na 1 litr mleka. W celu przygotowania delikatnego napoju czekoladowego zalecane jest zmniejszenie dozowania do 120 gramów czekolady w proszku na 1 lit mleka. Dodatkowo, gorąca czekolada do picia jest łatwa do rozcieńczania. Mleko łatwo miesza się z gotową czekoladą bez rozwarstwiania czy tworzenia grudek i wykwitów tłuszczu.

Czekoladę można również przygotować za pomocą dyszy w ekspresie ciśnieniowym.

W tym celu należy wsypać około 35 gramów czekolady do 200 ml mleka. Całość wymieszać i podgrzewać dyszą, unikając spieniania mleka. Po kilkunastu sekundach czekolada powinna zacząć gęstnieć. Gdy osiągnie odpowiednią gęstość należy przelać ją do filiżanki i serwować. Dozowanie proszku czekoladowego można zmniejszyć lub zwiększyć zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku oraz gęstości gorącej czekolady do picia. Czekolada w proszku to produkt wegański, nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady z użyciem roślinnych alternatyw dla mleka. Proces przygotowania czekolady na bazie napojów roślinnych przebiega tak samo jak przy użyciu mleka krowiego.

Gorącą czekoladą możesz rozkoszować się również w domowym zaciszu!

Żeby przygotować aksamitną czekoladę do picia, wystarczy połączyć czekoladę w proszku z ulubionym mlekiem i podgrzać w garnuszku. Stale mieszając do momentu zgęstnienia napoju i uzyskania aksamitnej, kremowej konsystencji. Proporcje do sporządzenia domowej gorącej czekolady do picia. Do przygotowania domowej gorącej czekolady zastosuj proporcje około 35 gramów czekolady w proszku na 200 mililitrów mleka. Wskazówka! Do przygotowania czekolady lepiej zastosować większe proporcje proszku w stosunku do mleka. Gotową czekoladę do picia w łatwy sposób rozcieńczysz i dostosujesz do swoich preferencji. Wystarczy że dodasz mleka i wymieszasz dla ujednolicenia konsystencji.

Najlepsza czekolada do czekoladziarek i mieszalników czekolady.

Instrukcja przygotowania w czekoladziarce: 180 gramów czekolady w proszku wymieszaj z 1 litrem mleka (zalecane mleko krowie o 3.2% zawartości tłuszczu) - do tego celu użyj miarki kuchennej i rózgi cukierniczej. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do mieszalnika czekolady. Podgrzej czekoladę w mieszalniku do 85°C  i odczekaj około 30 minut, do momentu zgęstnienia i nabrania aksamitnej konsystencji napoju. Czekoladę serwuj nieco ostudzoną najlepiej w temperaturze około 60°C. Ilość czekolady w proszku możesz zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od tego jaki rodzaj gorącej czekolady chcesz serwować w swoim lokalu. Dodatkowo mleko krowie możesz zastąpić roślinnymi alternatywami. Pamiętaj jednak, że smak wybranego napoju roślinnego w znacznym stopniu wpłynie na smak gotowego napoju.

Czysty skład wegańskiej czekolady do picia:

Składniki: cukier, kakao w proszku, skrobia z manioku, sól.

Zawartość kakao minimum 32%.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, soi, migdałów i orzechów.

Zalecane dozowanie czekolady w proszku:

Zalecane dozowanie czekolady do stosowania w mieszalniku zależnie od stopnia gęstości:
Bardzo gęsta konsystencja 200 g czekolady w proszku /  1 litr mleka
Gęsta konsystencja 180 g czekolady w proszku /  1 litr mleka
Konsystencja kremowego napoju 150 g czekolady w proszku /  1 litr mleka
Konsystencja napoju  120 g czekolady w proszku /  1 litr mleka
Konsystencja zbliżona do kakao 100 g czekolady w proszku / 1 litr mleka

Szczegóły produktu i informacje dodatkowe:

Rodzaj czekolada w proszku
Nazwa handlowa Czekolada na gorąco w proszku do kawiarni i restauracji
Masa netto 1.0 kg - 1000 g
Opakowanie worek z zamknięciem strunowym
Forma proszek do rozrobienia w mleku
Smak intensywny, czekoladowy, słodki, przyjemny
Zawartość kakao 32%
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego i na użytek domowy
Zastosowanie do sporządzania gorącej czekolady do picia
Zalecane dozowanie 180 g czekolady / 1 litr mleka
Sposób przygotowania w mieszalniku, czekoladziarce, ekspresie lub bezpośrednio po wymieszaniu z gorącym mlekiem
Produkt wegański, bezglutenowy
Temperatura przygotowania 85°C 
Temperatura serwowania 60-70°C 
Producent Saskia
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Polsce

Wartość odżywcza czekolady w proszku:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1540 kJ / 368.5 kcal
Tłuszcz 6.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.2 g
Węglowodany 70.6 g
w tym cukry 59.6 g
Białko 6.0 g
Sól 0.15 g

Szczegóły produktu