Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 1 kg Czekolada w proszku - Saskia - baza gorącej czekolady do rozrabiania w mieszalniku - zaw. kakao 32%
Gorąca czekolada, która zachwyca! Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa. Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy. Aksamitna i kremowa konsystencja. Przygotowana z naturalnych składników. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera glutenu. Łatwa w przygotowaniu. Smak, który pokochasz! Produkt do stosowania w gastronomii i na użytek domowy!
Opis produktu
Gorąca czekolada do picia w proszku. Produkt do gastronomii.
![]()
Gorąca czekolada, która zachwyca!
Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa.
Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy.
Aksamitna i kremowa konsystencja.
Przygotowana z naturalnych składników.
Odpowiednia dla wegan.
Nie zawiera glutenu.
Łatwa w przygotowaniu.
Smak, który pokochasz!
![]()
Baza do sporządzania gorącej czekolady do picia w mieszalniku, czyli czekoladziarce. Czekolada Saskia to produkt rzemieślniczy, który przygotowano na bazie produktów pochodzenia naturalnego. Czekolada nie zawiera sztucznych dodatków, takich jak aromaty, sztuczne substancje zagęszczające czy konserwanty. Czekolada w proszku nie zawiera glutenu i składników pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu jest produktem przyjaznym dla wegan. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady! Czekolada w proszku zawiera 32% wysokogatunkowego kakao. Receptura została starannie opracowana przez wykwalifikowanych technologów w oparciu o sensoryczne testy wewnętrzne oraz konsumenckie.
Czekolada w proszku pakowana jest w wygodne opakowanie z zamknięciem strunowym, które pozwala na bezpieczne przechowywanie produktu po otwarciu. Rozmiar opakowania uwzględnia łatwość dozowania i przechowywania, bez konieczności przesypywania produktu do dodatkowych pojemników czy puszek.
Naturalna baza do sporządzania gorącej czekolady doskonale nadaje się do stosowania w czekoladziarkach i mieszalnikach czekolady wszelkiego typu. Czekolada jest dedykowana do zastosowań profesjonalnych w miejscach o dużym przywiązaniu do jakości serwowanych produktów. Czekolada jest produktem polskim pochodzącym z niewielkiej rzemieślniczej mieszalni czekolady. Idealnie sprawdzi się do serwowania prosto z mieszalnika w kawiarniach, restauracjach, hotelach, sezonowych punktach gastronomicznych oraz w cateringu podczas obsługi eventów.
![]()
Czekolada wegańska i bezglutenowa!
![]()
Czekolada Saskia składa się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera sztucznych dodatków, w tym barwników czy aromatów. Wszystkie składniki są w pełni naturalnego pochodzenia. Ponadto Czekolada w proszku Saskia jest produktem wegańskim i bezglutenowym, pozwala na tworzenie bezpiecznych przepisów. Jej składniki zostały starannie wyselekcjonowane tak, aby zaoferować produkt najwyższej jakości dla najbardziej wymagających odbiorców.
![]()
Prosty sposób przygotowania czekolady do picia.
![]()
Proces przygotowywania czekolady jest bardzo prosty. Ma zminimalizować ryzyko popełnienia błędu w przygotowaniu w kawiarni czy restauracji. Najlepiej przygotować w mieszalniku czekolady, czyli tak zwanej czekoladziarce.
Do 1 litra mleka o 3.2% zawartości tłuszczu należy wsypać 180 gram czekolady i rozmieszać rózgą cukierniczą. Do rozrobienia proszku czekoladowego w mleku najlepiej używać miarki, która ułatwi odmierzenie mleka oraz przelanie czekolady do mieszalnika. Proszek czekoladowy rozrobiony w mleku przelewamy do mieszalnika czekolady. Mieszając w urządzeniu, podgrzewać do temperatury około 85°C. Po zgęstnieniu zmniejszyć temperaturę do 65-70°C i serwować. Czekolada powinna być wówczas odpowiednio gęsta, słodka i aromatyczna. Jeśli jest rzadka, może to oznaczać, że nie była wystarczająco podgrzana. Należy unikać gotowania czekolady.
Zalecane dozowanie - 180 g czekolady w proszku na 1 l mleka - daje napój czekoladowy o gęstej i kremowej konsystencji. Zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku i gęstości napoju czekoladowego dozowanie można zmniejszyć do 150 g czekolady w proszku na 1 litr mleka. W celu przygotowania delikatnego napoju czekoladowego zalecane jest zmniejszenie dozowania do 120 gramów czekolady w proszku na 1 lit mleka. Dodatkowo, gorąca czekolada do picia jest łatwa do rozcieńczania. Mleko łatwo miesza się z gotową czekoladą bez rozwarstwiania czy tworzenia grudek i wykwitów tłuszczu.
![]()
Czekoladę można również przygotować za pomocą dyszy w ekspresie ciśnieniowym.
![]()
W tym celu należy wsypać około 35 gramów czekolady do 200 ml mleka. Całość wymieszać i podgrzewać dyszą, unikając spieniania mleka. Po kilkunastu sekundach czekolada powinna zacząć gęstnieć. Gdy osiągnie odpowiednią gęstość należy przelać ją do filiżanki i serwować. Dozowanie proszku czekoladowego można zmniejszyć lub zwiększyć zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku oraz gęstości gorącej czekolady do picia. Czekolada w proszku to produkt wegański, nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady z użyciem roślinnych alternatyw dla mleka. Proces przygotowania czekolady na bazie napojów roślinnych przebiega tak samo jak przy użyciu mleka krowiego.
![]()
Gorącą czekoladą możesz rozkoszować się również w domowym zaciszu!
![]()
Żeby przygotować aksamitną czekoladę do picia, wystarczy połączyć czekoladę w proszku z ulubionym mlekiem i podgrzać w garnuszku. Stale mieszając do momentu zgęstnienia napoju i uzyskania aksamitnej, kremowej konsystencji. Proporcje do sporządzenia domowej gorącej czekolady do picia. Do przygotowania domowej gorącej czekolady zastosuj proporcje około 35 gramów czekolady w proszku na 200 mililitrów mleka. Wskazówka! Do przygotowania czekolady lepiej zastosować większe proporcje proszku w stosunku do mleka. Gotową czekoladę do picia w łatwy sposób rozcieńczysz i dostosujesz do swoich preferencji. Wystarczy że dodasz mleka i wymieszasz dla ujednolicenia konsystencji.
![]()
Najlepsza czekolada do czekoladziarek i mieszalników czekolady.
![]()
Instrukcja przygotowania w czekoladziarce: 180 gramów czekolady w proszku wymieszaj z 1 litrem mleka (zalecane mleko krowie o 3.2% zawartości tłuszczu) - do tego celu użyj miarki kuchennej i rózgi cukierniczej. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do mieszalnika czekolady. Podgrzej czekoladę w mieszalniku do 85°C i odczekaj około 30 minut, do momentu zgęstnienia i nabrania aksamitnej konsystencji napoju. Czekoladę serwuj nieco ostudzoną najlepiej w temperaturze około 60°C. Ilość czekolady w proszku możesz zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od tego jaki rodzaj gorącej czekolady chcesz serwować w swoim lokalu. Dodatkowo mleko krowie możesz zastąpić roślinnymi alternatywami. Pamiętaj jednak, że smak wybranego napoju roślinnego w znacznym stopniu wpłynie na smak gotowego napoju.
![]()
Czysty skład wegańskiej czekolady do picia:
![]()
Składniki: cukier, kakao w proszku, skrobia z manioku, sól.
Zawartość kakao minimum 32%.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, soi, migdałów i orzechów.
![]()
Zalecane dozowanie czekolady w proszku:
![]()
| Zalecane dozowanie czekolady do stosowania w mieszalniku zależnie od stopnia gęstości: | |
| Bardzo gęsta konsystencja | 200 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
| Gęsta konsystencja | 180 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
| Konsystencja kremowego napoju | 150 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
| Konsystencja napoju | 120 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
| Konsystencja zbliżona do kakao | 100 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
![]()
Szczegóły produktu i informacje dodatkowe:
![]()
| Rodzaj | czekolada w proszku |
| Nazwa handlowa | Czekolada na gorąco w proszku do kawiarni i restauracji |
| Masa netto | 1.0 kg - 1000 g |
| Opakowanie | worek z zamknięciem strunowym |
| Forma | proszek do rozrobienia w mleku |
| Smak | intensywny, czekoladowy, słodki, przyjemny |
| Zawartość kakao | 32% |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego i na użytek domowy |
| Zastosowanie | do sporządzania gorącej czekolady do picia |
| Zalecane dozowanie | 180 g czekolady / 1 litr mleka |
| Sposób przygotowania | w mieszalniku, czekoladziarce, ekspresie lub bezpośrednio po wymieszaniu z gorącym mlekiem |
| Produkt | wegański, bezglutenowy |
| Temperatura przygotowania | 85°C |
| Temperatura serwowania | 60-70°C |
| Producent | Saskia |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowano w Polsce |
![]()
![]()
Wartość odżywcza czekolady w proszku:
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1540 kJ / 368.5 kcal |
| Tłuszcz | 6.9 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.2 g |
| Węglowodany | 70.6 g |
| w tym cukry | 59.6 g |
| Białko | 6.0 g |
| Sól | 0.15 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu