Pasta cukiernicza z orzechów laskowych:
Paste Nocciola od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów laskowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej, kremowej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Nocciola Roma:
Pasta wytwarzana z wysokiej jakości orzechów laskowych. Orzechy laskowe poddane są procesowi mocnego prażenia, dzięki czemu pasta posiada bardzo wyrazisty smak i aromat. Dodatkowym atutem pasty z mocno prażonych orzechów laskowych, jest intensywna barwa o ciemnym odcieniu. 
Skład pasty orzechowej:
Składniki: prażone orzechy laskowe, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, kokosowy, kakaowy, shea).
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty orzechowej:
| Pasta orzechowa | 80-100 g | 
| Mieszanka bazowa | 1000 g | 
Pasta orzechowa - szczegóły produktu:
| Rodzaj | orzechowa pasta cukiernicza | 
| Nazwa handlowa | Pasta Nocciola Roma | 
| Numer katalogowy | 1.23.37 | 
| Smak | mocno prażone orzechy laskowe | 
| Barwa | ciemno-brązowa | 
| Forma | pasta | 
| Konsystencja | kremowa | 
| Masa netto | 3.0 kg | 
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca | 
| Opakowanie zbiorcze | karton | 
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 4 x 3.0 kg - 12.0 kg | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego | 
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych | 
| Producent | Babbi | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech | 
Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | 
| Wartość energetyczna | 2642 kJ / 640 kcal | 
| Tłuszcz | 58.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.1 g | 
| Węglowodany | 11.0 g | 
| w tym cukry | 8.3 g | 
| Błonnik | 11.0 g | 
| Białko | 13.0 g | 
| Sól | 0.0 g | 
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan  (produkt wegański)