Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Marshmallow - to rodzaj pianek wytwarzanych z cukru, żelatyny i wody. Wykorzystywane są do zdobienia wyrobów cukierniczych. Mają kształt walca oraz lekko waniliowy smak. Świetnie nadają się do zapiekania. Drobne pianki cukrowe (mini Marshmallow) idealnie sprawdzą się do udekorowania - gorącej czekolady, kawy z bitą śmietaną, babeczek z kremem, ciasteczek z polewą czy lukrem oraz tortów i deserów. Piankami może również posypywać lody i desery lodowe, jednak należy mieć na uwadze, że mogą rozpływać się pod wpływem działania wilgoci. Wyroby z kremem lub bitą śmietaną należy dekorować bezpośrednio przed podaniem. Polewy i lukry należy dekorować przed ich zastygnięciem. Pianki nadają się również do zapiekania (jako składnik ciasta lub nadzienia) - nadając wyrobom charakterystycznej - ciągnącej i kleistej konsystencji. Pianki mają bardzo słodki smak z lekko wyczuwalną nutą wanilii. Pastelowe kolory doskonale sprawdzą się do dekoracji słodyczy na każdą okazję.
Warunki przechowywania: kolorowe pianki - z uwagi na ich delikatną strukturę i zastosowane barwniki spożywcze - należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu; opakowanie pianek powinno chronić je przed bezpośrednim działaniem światła, zwłaszcza słonecznego, które może powodować blaknięcie barwników; optymalna temperatura przechowywania pianek to 10-25°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) podczas przechowywania, to 40-80%.
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Mini beziki w pastelowych barwach - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Okrągłe bezy w pastelowych barwach - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Autorska mieszanka posypek cukrowych do dekoracji domowych tortów i babeczek. Retro Gold Celebration by Sweet Decor - złote dekoracje cukrowe - gotowy do użycia błyszczący mix posypek do ozdabiania wypieków i deserów. Posypka do dekoracji eleganckich tortów!
Mini beziki w pastelowych barwach - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Różowa posypka cukrowa do dekoracji bajkowych tortów. Idealna do ozdobienia tortu dla prawdziwych księżniczek. Mieszanka posypek cukrowych do dekoracji. Starannie dobrane kolory tworzące tematyczny mix gotowy do użycia. Gotowa do użycia posypka dekoracyjna. To do dzieła!
Klasyczna posypka dekoracyjna - lentilki - w nowej odsłonie! Zmieniony skład, w którym znajdują się jedynie barwniki pochodzenia roślinnego. Stonowane kolory, chrupiąca skorupka i rozpływające się (czekoladowe) wnętrze - to idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację!