Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Marshmallow - to rodzaj pianek wytwarzanych z cukru, żelatyny i wody. Wykorzystywane są do zdobienia wyrobów cukierniczych. Mają kształt walca oraz lekko waniliowy smak. Świetnie nadają się do zapiekania. Drobne pianki cukrowe (mini Marshmallow) idealnie sprawdzą się do udekorowania - gorącej czekolady, kawy z bitą śmietaną, babeczek z kremem, ciasteczek z polewą czy lukrem oraz tortów i deserów. Piankami może również posypywać lody i desery lodowe, jednak należy mieć na uwadze, że mogą rozpływać się pod wpływem działania wilgoci. Wyroby z kremem lub bitą śmietaną należy dekorować bezpośrednio przed podaniem. Polewy i lukry należy dekorować przed ich zastygnięciem. Pianki nadają się również do zapiekania (jako składnik ciasta lub nadzienia) - nadając wyrobom charakterystycznej - ciągnącej i kleistej konsystencji. Pianki mają bardzo słodki smak z lekko wyczuwalną nutą wanilii. Pastelowe kolory doskonale sprawdzą się do dekoracji słodyczy na każdą okazję.
Warunki przechowywania: kolorowe pianki - z uwagi na ich delikatną strukturę i zastosowane barwniki spożywcze - należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu; opakowanie pianek powinno chronić je przed bezpośrednim działaniem światła, zwłaszcza słonecznego, które może powodować blaknięcie barwników; optymalna temperatura przechowywania pianek to 10-25°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) podczas przechowywania, to 40-80%.
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.