• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • produkt bezglutenowy

3 kg GOLOSA NOCCIOLATTE 12827 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - orzech laskowy i biała czekolada

BABBI148

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

177,60 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

GOLOSA - to seria gotowych do użycia kremów o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Kremy charakteryzują się gładką i aksamitną konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych (np. lody) oraz do podgrzewania (np. fontanny czekoladowe). Kremy doskonale sprawdzą się do dekorowania lodów (tworzenie lodów warstwowych i dekoracja kuwet z lodami - cremino) oraz deserów. Stosowane są jako baza do kremów i musów oraz jako polewa do ciast i monoporcji. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Jeden produkt - wiele zastosowań.

Ważne informacje: golosa - to półprodukt w postaci gładkiego kremu o uniwersalnym zastosowaniu; przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Krem do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych (lody warstwowe, dekoracja lodów w kuwetach, dekoracja top) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA
przed użyciem zaleca się dokładnie wymieszać produkt - lekkie rozwarstwienie świadczy o wysokiej jakości produktu - brak substancji stabilizujących i/lub konserwujących
BEZPOŚREDNIE UŻYCIE

do tworzenia dekoracji kuwet z lodami przy użyciu form silikonowych - wlać krem (3.0 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury; produkt przechowywać w temperaturze (-) 13°C

MUSY I LODY SMAKOWE krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60; mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej
VARIEGATO dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami
POLEWY produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semifreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej
FONTANNA CZEKOLADOWA produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze 25°C należy wlać do fontanny czekoladowej; zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C (najlepiej 30°C)

GOLOSA NOCCIOLATTE - to półprodukt w postaci gładkiego kremu przygotowany na bazie białej czekolady i orzechów laskowych - idealny do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych, dekorowania i urozmaicania; receptura zapewnia, że produkt pozostaje kremowy i łatwy do nabierania/nakładania w temperaturze do (-) 13°C.

Składniki: tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, prażone orzechy laskowe, tłuszcze roślinne (palmowy, z krokosza barwieńskiego, bawełniany), dekstroza, maltodekstryna, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), substancja przeciwutleniająca alfa-tokoferol (E307), aromat; może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
GOLOSA QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2440/586 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.4 g
Węglowodany 49.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko 7.0 g
Sól 0.16 g

PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Składniki: 

Dozowanie i zastosowanie: 

- Golosa jako krem: wlać krem (3 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury;

- Golosa jako mus: krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60 (np. 1,5 kg Golosa i 1,5 kg mleko); mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej;

- Golosa jako variegato: dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami;

- Golosa do dekorowania: produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semofreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej;

- Golosa do fontanny czekoladowej: produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze  25°C należy wlać do fontanny czekoladowej zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C.

Opakowanie: 3 kg

Opakowanie zbiorcze: 4 x 3 kg

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed działaniem obcych zapachów i bezpośrednim działaniem światła.

Kod produktu: 12827

Producent: BABBI 

Szczegóły produktu
BABBI148

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.28.27
NAZWA HANDLOWA
GOLOSA NOCCIOLATTE
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 3.0 kg - 12 kg
RODZAJ
UNIWERSALNY KREM CUKIERNICZY
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA | ORZECHY LASKOWE
KONSYSTENCJA
GŁADKA | KREMOWA | AKSAMITNA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW I CUKIERNICTWA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
UNIWERSLANE
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
LODY | DESERY | KREMY | WYPIEKI | POLEWY | FONTANNA CZEKOLADOWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GOLOSA
CERTYFIKATY
PRODUKT BEZGLUTENOWY
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: