Indeks: THERMOHAUSER300
Marka: THERMOHAUSER
Tylka płaska do płaskich dekoracji 20621 Thermohauser
#100 tylka śr. 10mm 20621 wys. 30mm płaska do dekoracji
5,90 zł / 1l
173g Baza Lukru Królewskiego w proszku LK-01 Dekorpol:
Baza do przygotowywania białego lukru królewskiego w proszku.
Opis: baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie lukru królewskiego,
idealnego do dekoracji pierniczków, ciasteczek, ciast, babeczek oraz innych wyrobów cukierniczych.
Lukier ma białą barwę oraz słodki smak, dzięki czemu stanowi dobrą bazę do tworzenia
lukru barwionego oraz aromatyzowanego. Po rozrobieniu bardzo dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi w proszku
oraz z barwnikami o konsystencji żelowej, a także aromatami.
Sposób przygotowania:
- 173 g bazy lukru królewskiego należy połączyć z 25 g ciepłej wody (konsystencje lukru można regulować poprzez dodatek wody),
- dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą miksera przez około 5-6 minut (aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji),
- lukier naniesiony na dekorowaną powierzchnię należy pozostawić do wyschnięcia na 3-24 godziny (zależnie od wielkości dekorowanej powierzchni)
Kod produktu: LK-01
Kolor: biały
Opakowanie: 173 g
Składniki: cukier puder, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), białko jaja kurzego w proszku.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1674 kJ/400 kcal
- białko: 0,1 g
- węglowodany: 80,9 g
- w tym cukry: 69,8 g
- tłuszcz: 0,0 g
- sól: 0,05 g
Indeks: THERMOHAUSER300
Marka: THERMOHAUSER
#100 tylka śr. 10mm 20621 wys. 30mm płaska do dekoracji
Indeks: FOODCOLOURS31/7
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.