2,5kg Czekolada Cappuccino mleczna 30,8% Callebaut

BARRYCALLEBAUT61

Nowy produkt

Czekolada Callebaut Cappuccino mleczna 30,8%

Tego produktu nie ma już w magazynie

155,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 15 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 15 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,50 zł.


Udostępnij: 

Belgijska czekolada Callebaut Cappuccino mleczna 30,8% w opakowaniu 2,5 kg  

Potocznie nazywana Czekoladą według fachowej nomenkaltury i nazewnictwa jest Masą cukierniczą na bazie masła kakowego, produkowanej na bazie własnie białej czekolady.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue i przrządzania pitnej czekolady. Po połączeniu z mlekiem lub wodą powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Z opakowania 2,5 kg po połączeniu z mlekiem i śmietanką uzyskasz około: 10L pysznej czekolady na gorąco w zależności od przepisu.
SPRAWDZONE  RECEPTURY GRATIS przy zakupie!

Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Charakterystyka:

Smak: czekolada mleczna i biała z nutą cappucino.
Skład: 
zawartość kakao 30.8% 
cukier, tłuszcz kakaowy, kawa instant, naturalna wanilia, mleko pełne w proszku 22,5%, emulgator; lecytyna sojowa.
Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny

Przykładowa receptura:

L'EXQUISE (Autorzy: Philippe Bertrand i Philippe Marand – Doradcy Techniczni – Akademia Czekolady, Francja)

KREM CAPPUCCINO

SkładnikiPrzygotowanie
450 g kremu angielskiego 
750 g czekolada cappuccino Callebaut Cappucino
Wymieszać.
710 g płynnej śmietany Dodawać w temp. 30°C
60 g czekolada cappuccino Callebaut Cappucino Drobno posiekać i dodać.

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada Cappuccino mleczna 30,8% Callebaut

2,5kg Czekolada Cappuccino mleczna 30,8% Callebaut

Czekolada Callebaut Cappuccino mleczna 30,8%

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry