• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym
  • wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

2.5 kg LEMON CALLETS™ LEMON-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym

CALLEBAUT83

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

292,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji. 

LEMON CALLETS™ - to kaletki wykonane na bazie białej belgijskiej czekolady z aromatem cytrynowym o wyjątkowej barwie świeżej, jasnej zieleni. Czekolada posiada wyjątkowy profil smakowy, który łączy w sobie śmietankowo-karmelową słodycz białej czekolady z lekko kwaśnym smakiem cytryny. Przeznaczona jest przede wszystkim do nadawania pięknej i nietuzinkowej barwy różnorodnym słodkim kreacjom. Czekolada cytrynowa zachowuje się jak klasyczna biała czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania i barwienia (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego z aromatem i barwnikami (AZO FREE).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy (27.5%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat cytrynowy, barwniki: indygotyna (E132), kurkumina (E100), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego - aromatyzowana i barwiona.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
- - 33.7%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE

talarki czekoladowe, trufle, glazury, musy, polewy, sosy, nadzienia

barwienie, nadawanie smaku, szprycowanie dekoracji, formowanie dużych pustych figurek (>30 cm), oblewanie, maczanie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2340/559 kJ/kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 59.0 g
w tym cukry 58.0 g
Białko  5.1 g
Sól 0.18 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
CALLEBAUT83
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
LEMON-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
LEMON CALLETS™
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
CYTRYNOWY | LEKKO KWAŚNY | BIAŁA CZEKOLADA
BARWA
ZIELONA | ŚWIEŻA | JASNA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BARWIONA MASA CUKIERNICZA NA BAZIE TŁUSZCZU KAKAOWEGO
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
33.7 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czyste masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 111,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS90

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g BIAŁY BARWNIK W PROSZKU WS-P-230 FOOD COLOURS - do barwienia czekoladowych dekoracji - zawiera E171

Biały barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych wykonywanych z czekolady - mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!

Cena 27,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: