Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - produkt na bazie migdałów i tłuszczu kakaowego
Cukiernicza specjalność z prawdziwymi migdałami. Produkt potocznie nazywany "czekoladą migdałową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemnym smakiem surowych migdałów. Czekolada, o charakterystycznej złotej barwie, która wznosi orzechowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.
Opis produktu
Czekolada migdałowa o wyjątkowej złotej barwie!
Inspiration Amande, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i mielonych migdałów. Migdałowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemną nutą surowych migdałów. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną złotą barwą o lekko karmelowym odcieniu. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci niewielkich kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Amande, to: owoce porzeczki, pieprz, sól morska, kawa, ryż preparowany.
Czekolada migdałowa od Valrhona, szczegóły produktu:
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE |
|
Nazwa handlowa | Inspiration Amande |
Seria produktowa | Inspiration Range |
Numer katalogowy | 14029 |
Rodzaj | produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | migdałowy |
Aromat | przyjemne nuty surowych migdałów |
Barwa | złota o karmelowym odcieniu |
Płynność | średnia (3/5) |
Przeznaczenie | migdałowa czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wyjątkowy skład czekolady migdałowej:
Składniki i alergeny: cukier, migdały (30.6%), tłuszcz kakaowy (30.5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy, gluten, mleko oraz soję.
Specjalność na bazie mielonych migdałów i tłuszczu kakaowego.
Jak przechowywać czekoladę migdałową?
Warunki przechowywania: czekoladę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 14 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
Kompozycja i wartość odżywcza migdałowej inspiracji:
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Cukier | 38.5 % |
Migdały (gourmand) | 30.6 % |
Tłuszcz kakaowy | 30.5 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.4 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2455 kJ/590 kcal |
Tłuszcz | 42.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.0 g |
Węglowodany | 40.0 g |
w tym cukry | 40.0 g |
Białko | 12.0 g |
Błonnik | 4.0 g |
Sól | 0.01 g |
Możliwości zastosowania czekolady migdałowej:
Główne zastosowania "czekolady" migdałowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Migdałowa specjalność na bazie mielonych migdałów i tłuszczu kakaowego pozwala na tworzenie zaskakujących przepisów. Oryginalny smak z przyjemną nutą surowych migdałów i charakterystyczna złota barwa. Czekolada migdałowa doskonale komponuje się z następującymi smakami: owoce porzeczki, pieprz, sól morska, kawa, ryż preparowany.
ZASTOSOWANIE CZEKOLADY MIGDAŁOWEJ | |
CUKIERNICTWO | |
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
Warunki procesu temperowania czekolady migdałowej:
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY MALINOWEJ | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
INSPIRATION FRAMBOISE | T1 40-45°C | T2 27-28°C | T3 30-31°C |
Szczegóły produktu