• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku
  • Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku

op. 3 kg CARAMELIA 36% 7089 VALRHONA mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym

VALRHONA09

Caramelia - kremowa, zmysłowa, aromatyczna mleczna czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. 

PRODUKT SPROWADZANY POD ZAMÓWIENIE - CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OD 3 DO 5 DNI ROBOCZYCH!

338,90 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE CZAS REALIZACJI 3-5 DNI ROBOCZYCH

Opis

AKTUALNY STAN MAGAZYNOWY - DOSTĘPNĄ ILOŚĆ - SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!

OBEJRZYJ KRÓTKI FILM I POZNAJ CARAMELIA:

CARAMELIA 36% VALRHONA - to mleczna czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z lasów tropikalnych i deszczowych Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej oraz Afryki. Czekolada posiada niepowtarzalny profil smakowy, który łączy kremowy smak mlecznej czekolady z nutami słonego karmelu maślanego. To wyjątkowe połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wysoką zawartością karmelu (20%) wytwarzanego na bazie cukru, masła i mleka. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą o złotym odcieniu i wyjątkowo kremową konsystencją.

Przeznaczona jest przede wszystkim do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Stosowana jest również do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz sorbetów czekoladowych. Czekolada wytwarzana jest w postaci charakterystycznych dla marki "kropli czekoladowych" o owalnym kształcie i przybliżonej wadze około 3.8 grama. Krople czekoladowe są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady.

"Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku".

Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany, lody mleczne, sorbety czekoladowe.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA HANDLOWA CARAMELIA 36%
NUMER KATALOGOWY 7089
OPAKOWANIE TORBA
MASA NETTO 3.0 KG
RODZAJ CZEKOLADY MLECZNA
SMAK KARMELOWY
TYP MLECZNA KUWERTURA CZEKOLADOWA
ZAWARTOŚĆ KAKAO MINIMUM 36% (CZYSTEGO MASŁA KAKOWEGO)
KSZTAŁT OWALNE PASTYLKI "KROPLE"
PRODUKT HIGH QUALITY

Składniki i alergeny: cukier, masło kakaowe, karmel (20%) (odtłuszczone mleko, białka mleka, cukier, masło, naturalny aromat), pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy oraz soję.

KOMPOZYCJA
ZAWARTOŚĆ MASŁA KAKAOWEGO 27.0%
ZAWARTOŚĆ SUCHEJ MASY MLECZNEJ 32.0%
ZAWARTOŚĆ BIAŁEK MLEKA 6.0%
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ KAKAO 37.0%

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2384/572 kJ/kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 47.0 g
Białko 8.0 g
Błonnik 2.1 g
Sól 0.44 g

Warunki przechowywania: produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania to 16-18°C; po otwarciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu, chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania produktu po otwarciu to 16-18°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. 

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY:

Szczegóły produktu
VALRHONA09
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: