1.6 kg Patyczki z ciemnej czekolady do zapiekania - dł. 80 mm - TB-55-8-356 Barry Callebaut

Indeks: CALLEBAUT77
Marka:

Patyczki z ciemnej czekolady do zawijania w ciasto i zapiekania. Intensywny smak czekolady w samym sercu wspaniałych wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Minimalna zawartość składników kakao w czekoladzie to 44%. Patyczki nadają się do pieczenia w temperaturze do 200°C.

110,50 zł (23% VAT)
69,06 zł / 1 kg

89,84 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 112 szt.

Opis produktu

Patyczki czekoladowe do wypieku Pain au Chocolat.

Chocolate Sticks Callebaut, to wykonane z ciemnej czekolady klasyczne patyczki do zapiekania. Intensywny smak czekolady w samym sercu wspaniałych wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Podstawowy składnik francuskich bułeczek z czekoladą. Patyczki wykonane są z ciemnej czekolady o bogatym i mocnym smaku kakao. Minimalna zawartość składników kakao w czekoladzie to 44%. Intensywny smak czekolady idealnie komponuje się z delikatnym smakiem ciasta drożdżowego oraz maślanym smakiem ciasta francuskiego. Patyczki czekoladowe mają charakterystyczną teksturę. Podczas pieczenia topią się, a po ostygnięciu wypieków zyskują charakterystyczną kruchość. Specjalna receptura o zmniejszonej zawartości tłuszczu kakaowego zapewnia czekoladzie odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia. Patyczki nadają się do pieczenia w temperaturze do 200°C bez obawy przypalenia. Czekoladowe patyczki przeznaczone są do zawijania w ciasto i zapiekania. Gwarantują zawsze doskonały efekt!

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Chocolate Sticks
Seria produktowa czekolada do pieczenia
Numer katalogowy TB-55-8-356
Rodzaj patyczki z ciemnej czekolady do zapiekania
Zawartość kakao 44%
Opakowanie kartonik z zamknięciem
Masa netto 1.6 kg
Opakowanie zbiorcze 15 x 1.6 kg - 24 kg
Smak intensywny, bogaty
Aromat mocny, kakaowy
Barwa intensywny, brązowa
Płynność bardzo niska (1/5)
Przeznaczenie czekolada do zapiekania
Zastosowanie bułeczki drożdżowe, wypieki z ciasta francuskiego
Forma patyczki czekolady
Wymiary dł. 80 mm
Odporność na temperatury do 200°C
Produkt do użytku profesjonalnego
Producent Barry Callebaut
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Francji

Skład czekolady do zapiekania:

Czekolada (masa kakaowa minimum 44%).

Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Kompozycja składników w czekoladzie do zapiekania: 

Cukier 53.5%
Masa kakaowa 44.5%
Tłuszcz kakaowy 1.0%
Emulgator (lecytyna sojowa) <1.0%
Naturalny aromat waniliowy <1.0%

Dokładne wymiary patyczków z ciemnej czekolady:

Długość 77-79 mm
Szerokość 11-13 mm

Warunki przechowywania czekolady do zapiekania:

Patyczki czekoladowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Wartość odżywcza czekolady do zapiekania:

Wartość energetyczna 2071 kJ / 495 kcal
Tłuszcz 25.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 15.3 g
Węglowodany 56.2 g
w tym cukry 53.4 g
Białko  5.3 g
Sól 0.01 g

Szczegóły produktu