Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
2.5 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Opis produktu
KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji.
ORANGE CALLETS™ - to kaletki wykonane na bazie białej belgijskiej czekolady z aromatem pomarańczowym o wyjątkowej intensywnej barwie świeżej. Czekolada posiada wyjątkowy profil smakowy, który łączy w sobie śmietankowo-karmelową słodycz białej czekolady z kwaśno-gorzkim smakiem pomarańczy. Przeznaczona jest przede wszystkim do nadawania pięknej i nietuzinkowej barwy różnorodnym słodkim kreacjom. Czekolada pomarańczowa zachowuje się jak klasyczna biała czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania i barwienia (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego z aromatem i barwnikami (AZO FREE).
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy (29%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat pomarańczowy, barwnik: beta-karoten (E160e), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego - aromatyzowana i barwiona.
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
- | - | 35.4% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
ganache, talarki czekoladowe, trufle czekoladowe, krem bawarski, krem angielski, krem twarogowy, glazury, musy |
nadawanie smaku, oblewanie, lukrowanie, barwienie, średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf) |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2370/566 kJ/kcal |
Tłuszcz | 35.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.0 g |
Węglowodany | 56.0 g |
w tym cukry | 55.0 g |
Białko | 6.1 g |
Sól | 0.22 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- ORANGE-E4-U70
- NAZWA HANDLOWA
- ORANGE CALLETS™
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- POMARANCZOWA | LEKKO KWAŚNY | LEKKA GORYCZKA | BIAŁA CZEKOLADA
- BARWA
- POMARAŃCZOWA | INTENSYWNA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- BARWIONA MASA CUKIERNICZA NA BAZIE TŁUSZCZU KAKAOWEGO
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 35.4 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT