KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji.
CARAMEL CALLETS™ - to kremowa mleczna kuwertura o pysznym smaku prawdziwego karmelu i złotobrązowej barwie. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy połączeniu bogatego smaku belgijskiej mlecznej czekolady z czystym karmelem. Czekolada karmelowa zachowuje się jak klasyczna mleczna czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Mleczna kuwertura czekoladowa z karmelem o minimalnej zawartości masy kakaowej - 31.1%.
*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku, karmelowy cukier (1.5%), karmelizowany syrop glukozowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat naturalny; może zawierać śladowe ilości soi i orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); czekolada mleczna kuwertura z karmelem (masa kakaowa minimum 31.1%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD |
KAKAO |
MLEKO |
TŁUSZCZ |
31.1% |
25.7% |
37.1% |

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE |
karmelki, klastry czekoladowe, pasty czekoladowe, nadzienia, kremy śmietankowe, kremy maślane, ganache, trufle, krem twarogowy, musy, sosy, biszkopty, ciasta, polewy, glazury
|
nadawanie smaku, oblewanie, mieszanie, nadziewanie |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2382/569 kJ/kcal |
Tłuszcz |
37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
23.0 g |
Węglowodany |
49.0 g |
w tym cukry |
48.0 g |
Białko |
8.0 g |
Sól |
0.25 g |


TEMPEROWANIE CZEKOLADY |
RODZAJ CZEKOLADY |
TOPNIENIE |
KRYSTALIZACJA |
PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA |
T1 50-55°C |
T2 28-29°C |
T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA |
T1 45-50°C |
T2 27-28°C |
T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA |
T1 40-45°C |
T2 26-27°C |
T3 28-29°C |

