
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.
WHITE CARAMEL CHIPS - to idealne połączenie białej czekolady z karmelizowanym cukrem. Czekolada zawdzięcza swój profil smakowy wysokiej zawartości kakao oraz dodatkowi karmelizowanego cukru. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z wyczuwalną nutą karmelu i wanilii oraz lekko wyczuwalną słoną nutą. Czekolada ma delikatną barwę o lekko bursztynowym odcieniu. Uniwersalna płynność, sprawia, że czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do oblewania, formowania, nadziewania, nadawania smaku oraz wielu innych. WHITE CARAMEL CHIPS (biała czekolada z karmelizowanym cukrem) o minimalnej zawartości masy kakaowej - 32%.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, cukier karmelizowany (24%), cukier, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, ekstrakt waniliowy; biała czekolada z karmelem - minimalna zawartość kakao - 32%; wyprodukowano w Niemczech; może zawierać orzechy laskowe oraz inne orzechy.
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 60%.
APLIKACJE | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf) |
grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
glazury, musy, sosy, nadawanie smaku, oblewanie - krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2458/590 kJ/kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.0 g |
Węglowodany | 47.0 g |
w tym cukry | 47.0 g |
Białko | 8.5 g |
Sól | 0.51 g |
WARUNKI PRACY Z WHITE CARAMEL CHIPS (PROCESSING) | |||
PODGRZEWANIE | KRZYWA KRYSTALIZACJI | CHŁODZENIE | PRZECHOWYWANIE |
45°C | T1 45°C - T2 27°C - T3 28-32°C | 10-15°C | 15-18°C |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | rozpuścić około 70-80% czekolady i podgrzać do temperatury około 45°C; następnie dodać około 20-30% czekolady; po rozpuszczeniu dodanej czekolady i osiągnięciu temperatury procesu 30-33°C czekolada będzie idealnie zatemperowana i gotowa do użycia |
Indeks: CALLEBAUT19
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: VALRHONA09
Marka: VALRHONA
Indeks: CALLEBAUT21
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: LOVENATURE22
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: MODECOR198/17
Marka: MODECOR
Indeks: CALLEBAUT109
Marka: CALLEBAUT
Czekolada biała bez dodatku cukru.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT88
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: VALRHONA24
Marka: VALRHONA
Indeks: VALRHONA17
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 33%.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT112
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CARMA02
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CARMA05
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CARMA02(1)
Marka: CALLEBAUT
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: CACAOBARRY14
Marka: CACAO BARRY
Czekolada Biała - masa kakaowa minimum 29%.
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.