- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
SMOOTH EGG 22 cm MLD-0905541-M00 CACAO BARRY forma do czekolady jajo z tritanu
Forma do czekolady w kształcie gładkiego jaja francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji figurek należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: SMOOTH EGG
Kształt: gładkie jajo
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: wys. 220 mm
Waga praliny: 170 g
Ilość porcji: 1
Kod produktu: MLD-090541-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: HANSBRUNNER142
Marka: HANS BRUNNER
HB-8087-PC ENTE WINFRED HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - kaczka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI172
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw KT91 Form do Czekolady EGG Wielkanoc Pavoni
Forma do jajka 3D 21,6 cm z termoplastycznego tworzywa.
Indeks: HANSBRUNNER141
Marka: HANS BRUNNER
HB-8030-PC MOLLIGES HUHN KATE HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - siedząca kurka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI293
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw KNOCK KT195 form do czekolady jajo Pavoni
Forma do jajka 3D 21,6 cm z termoplastycznego tworzywa.
Indeks: CHOCOWORLD135
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1891 EGG FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CACAOBARRY08
Marka: CACAO BARRY
SMOOTH EGG 18 cm MLD-090564-M00 CACAO BARRY forma do czekolady jajo z tritanu
Indeks: PAVONI124
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw SENNA KT173 Formy Wielkanocne Jajka do czekolady Pavoni
Forma do jajka 3D 21,5 cm z termoplastycznego tworzywa.
Indeks: HANSBRUNNER140
Marka: HANS BRUNNER
Forma do jajka 3 cm HB-0919-S OVAL EI HALFTE GLATT HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu gładka połówka jaja
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
18 szt. Forma do pralin Jajko 42x29x17 mm 1768CW Daniel Staroń Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: HANSBRUNNER143
Marka: HANS BRUNNER
HB-8088-PC HUHN GERTRUD HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - kurczak
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER90
Marka: HANS BRUNNER
HB-9123-PC TABLICZKA EGG HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie pisanki
Seria oryginalnych form do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: CHOCOWORD116
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Jajka 40 cm HA15 CHOCOLADEVORM EI GLAD 402 MM CHOCOLATE WORLD - gładka połówka jajka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Wyjątkowa forma z poliwęglanu do tworzenia dużych korpusów czekoladowych w kształcie połówki jajka o długości około 40 centymetrów. Cena dotyczy 1 połówki jajka.
Indeks: CHOCOWORLD186
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do jajka 7 cm CW12108 EI MET RONDJES CHOCOLATE WORLD - połówka jajka z wzorem okręgów
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD47
Marka: CHOCOLATE WORLD
35 szt. Forma do pralin Jajko 29x21x10mm 1050CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: MARTELLATO54
Marka: MARTELLATO
EASTER EGG 20U032N MARTELLATO - forma z poliwęglanu do jajek czekoladowych - wys. 3 cm
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o transparentnej barwie.
Indeks: HANSBRUNNER151
Marka: HANS BRUNNER
HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - diamentowa połówka jajka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD133
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1161 EGG KROKO CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: HANSBRUNNER139
Marka: HANS BRUNNER
HB-9196-PC LOLLY BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowy królik
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER138
Marka: HANS BRUNNER
HB-8012-PC LAMM SITZEND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - siedzący baranek
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER102
Marka: HANS BRUNNER
HB-9158-PC LIZAK ZAJĄC HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie zająca
Wielkanoc bez czekoladowego zająca? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form specjalnie na tą okazję. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie zająca.