forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych wielkanocnych lizaków w kształcie zająca
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych wielkanocnych lizaków w kształcie zająca
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych wielkanocnych lizaków w kształcie zająca
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych wielkanocnych lizaków w kształcie zająca

HB-9158-PC LIZAK ZAJĄC HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie zająca

HANSBRUNNER102

Wielkanoc bez czekoladowego zająca? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form specjalnie na tą okazję. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie zająca.

82,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Seria okazjonalnych form do lizaków czekoladowych w różnych kształtach została stworzona z myślą o tworzeniu dekoracyjnych tabliczek z dodatkami smakowymi.

Jako dodatki doskonale sprawdzą się między innymi:

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO LIZAKÓW CZEKOLADOWYCH:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER102
10 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-9158-PC
NAZWA HANDLOWA
LOLLY SITTING RABBIT
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ LIZAKÓW
4
OBJĘTOŚĆ PORCJI
25 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
100 g (4 x 25 g)
WYMIARY FORMY
275 x 175 x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
66 x 56 x h 10 mm
WYMIARY PATYCZKA
h 120 x 4 mm
RODZAJ
FORMA DO LIZAKÓW Z CZEKOLADY
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
ZAJĄC | SIEDZĄCY ZAJĄC
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
WIELKANOC
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: