• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

forma z poliwęglanu do wyjątkowo dużych figurek czekoladowych w kształcie pisanek - długość około 40 cm
  • forma z poliwęglanu do wyjątkowo dużych figurek czekoladowych w kształcie pisanek - długość około 40 cm
  • forma z poliwęglanu do wyjątkowo dużych figurek czekoladowych w kształcie pisanek - długość około 40 cm

Forma do Jajka 40 cm HA15 CHOCOLADEVORM EI GLAD 402 MM CHOCOLATE WORLD - gładka połówka jajka

CHOCOWORD116

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Wyjątkowa forma z poliwęglanu do tworzenia dużych korpusów czekoladowych w kształcie połówki jajka o długości około 40 centymetrów. Cena dotyczy 1 połówki jajka.

381,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

ZALETY KORZYSTANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

HA15 CHOCOLADEVORM EI GLAD 402 MM CHOCOLATE WORLD:

  • To forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowo dużych figurek czekoladowych w kształcie połówki jajka.

  • W skład formy wchodzi jeden element do tworzenia gładkiej połówki jajka.

  • Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie jednej połówki jajka z czekolady o wymiarach 402 x 273 mm.

  • Przeznaczona jest do ręcznej produkcji dużych korpusów figurek czekoladowych.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA HANDLOWA HA15 CHOCOLADEVORM EI GLAD 402 MM
NUMER KATALOGOWY HA15
KSZTAŁT TRÓJWYMIAROWY
WZÓR GŁADKI / POŁÓWKA JAJKA
TEMATYKA WIELKANOC
MATERIAŁ POLIWĘGLAN (PÓŁTRANSPARENTNY)
WYMIARY FORMY 448 X 318 MM
WYMIARY FIGURKI 402 X 273 MM
ILOŚĆ FIGUREK NA FORMĘ 1 POŁÓWKA JAJKA
RODZAJ FORMA DO FIGUREK CZEKOLADOWYCH
PRZEZNACZENIE FORMA DO PRODUKCJI RĘCZNEJ
ZASTOSOWANIE TRÓJWYMIAROWE FIGURKI CZEKOLADOWE BEZ WYPEŁNIENIA

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
CHOCOWORD116
2 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER141

Marka: HANS BRUNNER

HB-8030-PC MOLLIGES HUHN KATE HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - siedząca kurka

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 256,25 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER38

Marka: HANS BRUNNER

HB-8054-PC DAMENSCHUH HIGH HEEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - pantofelek

Kolekcja form do tworzenia figurek czekoladowych w oryginalnych kształtach. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 232,50 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER151

Marka: HANS BRUNNER

HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - diamentowa połówka jajka

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 187,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER143

Marka: HANS BRUNNER

HB-8088-PC HUHN GERTRUD HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - kurczak

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 237,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER138

Marka: HANS BRUNNER

HB-8012-PC LAMM SITZEND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - siedzący baranek

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 261,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER137

Marka: HANS BRUNNER

HB-8179-PC BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - brylantowy królik

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 237,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE