12,5kg MUFFIN MIX baza w proszku do klasycznych babeczek 0.02396.837 Dawn:
Mieszanka bazowa do wypieku muffinów czekoladowych.
Opis: mieszanka bazowa w proszku do wypieku klasycznych muffinów (babeczek); bazę należy połączyć z olejem roślinnym oraz wodą w odpowiednich proporcjach;
do ciasta można dodać kawałki czekolady, owoce, suszone owoce, nadzienie, orzechy, kolorowe posypki cukrowe; stosowanie bazy pozwala na skrócenie czasu przygotowania wypieków
oraz zapewnia powtarzalność produktu; upieczone babeczki są wilgotne, puszyste i odporne na zamrażanie oraz rozmrażanie.
Składniki: cukier, mąka pszenna (z dodatkiem wapnia, żelaza, niacyny i tiaminy), jaja w proszku, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej roślinny (rzepakowy),
substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450ii), wodorowęglan potasu (E501), substancja emulgująca: glicerydy kwasów tłuszczowych (E471),
odtłuszczone mleko w proszku, gluten (z pszenicy), sól, naturalny aromat.
Opakowanie: 12,5 kg (worek)
Sposób przygotowania:
- odmierzyć 1000 g mieszanki bazowej do babeczek,
- dodać 500 g letniej wody (20-25°C) oraz 300 g oleju roślinnego (najlepiej rzepakowego),
- dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia składników (na niskich obrotach przez 3-4 minuty),
- dodać 150 g czekolady/owoców/orzechów,
- przełożyć ciasto do formy (porcjowanie może ułatwić użycie w tym celu gałkownicy do lodów),
- piec w 190-200°C przez 30-35 minut.
Zastosowanie: wypiekanie muffinów, ciast, babek i babeczek czekoladowych (z dodatkami).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Kod produktu: 0.02396.837
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1788/424 kJ/kcal
- tłuszcz: 9,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,0 g
- węglowodany: 75,0 g
- w tym cukry: 42,0 g
- białko: 9,1 g
- sól: 1,1 g