
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn:
Mieszanka w proszku do stabilizowania wypieków na bazie twarogu, stabilizator do masy twarogowej w proszku.
Opis: najwyższej jakości proszkowy stabilizator do masy twarogowej, dzięki któremu sernik uzyskuje delikatną i soczystą strukturę, a owoce dodane do masy nie zapadają się;
stosowanie stabilizatora przy produkcji serników eliminuje problemy z nierówną jakością stosowanego twarogu oraz wpływa na przedłużenie trwałości wyrobów.
Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, olej roślinny (palmowy), modyfikowana skrobia kukurydziana (E1422), albumina w proszku,
aromat, syrop glukozowy (kukurydziany, pszenny), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), sól.
Opakowanie: 25 kg (worek)
Sposób przygotowania:
Przepis podstawowy:
- 300 g stabilizator do masy twarogowej,
- 500 ml wody,
- 100 g jaja (całe),
- 1000 g niskotłuszczowy twaróg,
- umieścić wszystkie składniki w misie i mieszać przez około 1 minutę do połączenia składników.
Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:
- 3000 g twaróg chudy mielony,
- 1200 g woda,
- 300 g żółtka jaj,
- 900 g stabilizator do masy twarogowej,
- 10 g aromat,
- 500 g białka jaj,
- 500 g cukier.
Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:
- 3000 g twaróg potrójnie mielony,
- 500-800 g woda,
- 300 g żółtka jaj,
- 900 g stabilizator do masy twarogowej,
- 10 g aromat,
- 500 g białka jaj,
- 500 g cukier.
Sposób przygotowania:
- białka jaj ubić razem z cukrem,
- pozostałe składniki wymieszać ze sobą i ubijać przez 4 minuty, stopniowo dodając wodę,
- połączyć obie masy,
- blachę wyłożyć roladą biszkoptową lub ciastem kruchym,
- masę nałożyć do 3/4 wysokości blachy,
- piec w 190°C przez około 90 minut.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Kod produktu: 2.03901.506
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1860/442 kJ/kcal
- tłuszcz: 13,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,2 g
- węglowodany: 71,0 g
- w tym cukry: 47,0 g
- białko: 9,9 g
- sól: 0,99 g
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Indeks: EMIX10
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN14
Marka: Dawn
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: DAWN69
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: MIXEX04
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN214
Marka: Dawn
Indeks: DAWN148
Marka: Dawn
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.