Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn
  • 25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn

DAWN239
1 150,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn:

Mieszanka w proszku do stabilizowania wypieków na bazie twarogu, stabilizator do masy twarogowej w proszku.

Opis: najwyższej jakości proszkowy stabilizator do masy twarogowej, dzięki któremu sernik uzyskuje delikatną i soczystą strukturę, a owoce dodane do masy nie zapadają się;

stosowanie stabilizatora przy produkcji serników eliminuje problemy z nierówną jakością stosowanego twarogu oraz wpływa na przedłużenie trwałości wyrobów.


Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, olej roślinny (palmowy), modyfikowana skrobia kukurydziana (E1422), albumina w proszku,

aromat, syrop glukozowy (kukurydziany, pszenny), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), sól.

Opakowanie: 25 kg (worek)

Sposób przygotowania:

Przepis podstawowy:

- 300 g stabilizator do masy twarogowej,

- 500 ml wody,

- 100 g jaja (całe),

- 1000 g niskotłuszczowy twaróg,

- umieścić wszystkie składniki w misie i mieszać przez około 1 minutę do połączenia składników.

Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

- 3000 g twaróg chudy mielony,

- 1200 g woda,

- 300 g żółtka jaj,

- 900 g stabilizator do masy twarogowej,

- 10 g aromat,

- 500 g białka jaj,

- 500 g cukier.

Receptura podstawowa na sernik - blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

- 3000 g twaróg potrójnie mielony,

- 500-800 g woda,

- 300 g żółtka jaj,

- 900 g stabilizator do masy twarogowej,

- 10 g aromat,

- 500 g białka jaj,

- 500 g cukier.

Sposób przygotowania:

- białka jaj ubić razem z cukrem,

- pozostałe składniki wymieszać ze sobą i ubijać przez 4 minuty, stopniowo dodając wodę,

- połączyć obie masy,

- blachę wyłożyć roladą biszkoptową lub ciastem kruchym,

- masę nałożyć do 3/4 wysokości blachy,

- piec w 190°C przez około 90 minut.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Kod produktu: 2.03901.506

Producent: Dawn

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna: 1860/442 kJ/kcal

- tłuszcz: 13,0 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,2 g

- węglowodany: 71,0 g

- w tym cukry: 47,0 g

- białko: 9,9 g

- sól: 0,99 g

Szczegóły produktu
DAWN239
6 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE292

Marka: SEMPRE

1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.  Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g

Cena 498,00 zł
Więcej
W MAGAZYNIE