Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Opis produktu
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
MASCARGEL GIUBILEO - to aromatyzowana mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku. Przeznaczona do sporządzania lodów o charakterystycznym, kremowym smaku serka mascarpone. Do przekładania i urozmaicania lodów mascarpone doskonale sprawdzają się owocowe pasty variegato (malina, truskawka, wiśnia). Zalecane dozowanie mieszanki to 50 gramów MASCARGEL GIUBILEO na 1000 gramów mieszanki bazowej (podstawowej). Produkt przeznaczony również do stosowania w cukiernictwie (masy cukiernicze, kremy do tortów, nadzienia itp.).
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, serek mascarpone w proszku, aromat, sól; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
MASCARGEL GIUBILEO | 50 g |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1730/413 kJ/kcal |
Tłuszcz | 11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.4 g |
Węglowodany | 53.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 24.0 g |
Sól | 1.8 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- P408A
- NAZWA HANDLOWA
- MASCARGEL GIUBILEO
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10.0 kg (10 x 1.0 kg) KARTON
- RODZAJ
- MIESZANKA DO LODÓW
- SMAK
- MASCARPONE
- BARWA
- JASNA | KREMOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
- FORMA
- PROSZEK
- KONSYSTENCJA
- SYPKA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
- DOZOWANIE
- 50 g/l
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- GIUBILEO EXPERIENCE
- CERTYFIKATY
- HALAL
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE