![](https://www.cukieteria.pl/35551-large_default/25-kg-creme-brulee-baza-do-przygotowania-deseru-w-proszku-203338114-dawn.jpg)
Indeks: CCW112
Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
15 g Lizak żabka w koronie z mlecznej czekolady 10130 CCW
2,5 kg CREME BRULEE baza do przygotowania deseru w proszku 2.03338.114 Dawn:
Opis: mieszanka w proszku - baza do przygotowywania tradycyjnego deseru Creme Brulee; baza pozwala na szybkie i proste
przygotowanie tradycyjnego deseru o karmelowo-śmietankowym smaku z nutą wanilii; dzięki zastosowaniu bazy smak deseru
jest powtarzalny a czas przygotowania znacznie krótszy; mieszankę w proszku należy połączyć z mlekiem i słodką śmietanką na gorąco,
pozostawić do schłodzenia i zastygnięcia; na koniec poddać procesowi karmelizacji na powierzchni deseru brązowy cukier.
Składniki: cukier, glukoza, skrobia modyfikowana kukurydziana, żółtka jaj w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty,
substancja zagęszczająca: karagen (E407), barwnik: beta karoten, ekstrakt z papryki, ekstrakt waniliowy, karmel.
Opakowanie: 2,5 kg (worek)
Opakowanie zbiorcze: 2 x 2,5 kg = 5 kg (karton)
Sposób przygotowania:
- receptura pozwala na przygotowanie 10 porcji deseru,
- połączyć 300 g mleka z 400 g słodkiej śmietanki i zagotować,
- wymieszać 150 g bazy do deseru w proszku z 100 g mleka,
- dodać mieszankę do zagotowanego mleka ze śmietanką,
- zagotować całość cały czas mieszając,
- napełnić naczynie do serwowania i pozostawić do schłodzenia,
- posypać desery brązowym cukrem i przypalić go przy użyciu palnika.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego;
po otwarciu produkt przesypać do pojemnika z zamknięciem w celu ochrony przed dostępem powietrza i wilgoci.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 824/196 kJ/kcal
- tłuszcz: 14,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 8,8 g
- węglowodany: 14,0 g
- w tym cukry: 12,0 g
- białko: 2,7 g
- sól: 0,1 g
Indeks: CCW112
Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
Indeks: FOODCOLOURS161
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: PERNIGOTTI01
Marka: PERNIGOTTI
Włoskie Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)
Indeks: SEMPRE06/2
Marka: SEMPRE
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: AGUGIARO01
Marka: LE SINFONIE
Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!
Indeks: DAWN69
Marka: Dawn
Indeks: AGUGIARO04
Marka: LE SINFONIE
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN239
Marka: Dawn
Indeks: MASTERMARTINI98
Marka: Master Martini
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Indeks: ZEELANDIA03
Marka: ZEELANDIA
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: EMIX11
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: EMIX10
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: PROLACTO01
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.