Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania tradycyjnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania tradycyjnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w domowym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych

5 kg WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do tradycyjnych gofrów biszkoptowych

MIXEX04

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

59,50 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

Tradycyjna mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów biszkoptowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych lub mniejszych gofrownicach do użytku domowego.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się w klasycznej wersji z cukrem pudrem oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów biszkoptowych:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, cukier, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450(i)), wodorowęglan sodu (E500(ii)), mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat, substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322).

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
200-300 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Sposób przygotowania:

  • do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)

  • dodać 200-300 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)

  • wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach

  • stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)

  • po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj

  • (do uzyskania jednolitej konsystencji)

  • gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 195-230°C

  • czas przygotowania gofrów to około 3-4 minuty

  • przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury

  • oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)

  • do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu

  • można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1442/341 kJ/kcal
Tłuszcz 1.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 71.8 g
w tym cukry 9.4 g
Białko  8.5 g
Sól 0.1 g

FILM INSTRUKTAŻOWY:

Szczegóły produktu
MIXEX04
30 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GOFRY BISZKOPTOWE | WAFFLE MIX | MIX EXPERT
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK Z TWORZYWA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO GOFRÓW BISZKOPTOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 200-300 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: