mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania tradycyjnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania tradycyjnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w domowym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych

5 kg WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do tradycyjnych gofrów biszkoptowych

MIXEX04

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

60,00 zł
Brutto

12,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 5.00%

W magazynie: 67

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Tradycyjna mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów biszkoptowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych lub mniejszych gofrownicach do użytku domowego.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się w klasycznej wersji z cukrem pudrem oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów biszkoptowych:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, cukier, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450(i)), wodorowęglan sodu (E500(ii)), mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat, substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322).

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
200-300 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Sposób przygotowania:

  • do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)

  • dodać 200-300 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)

  • wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach

  • stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)

  • po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj

  • (do uzyskania jednolitej konsystencji)

  • gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 195-230°C

  • czas przygotowania gofrów to około 3-4 minuty

  • przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury

  • oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)

  • do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu

  • można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1442/341 kJ/kcal
Tłuszcz 1.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 71.8 g
w tym cukry 9.4 g
Białko  8.5 g
Sól 0.1 g

FILM INSTRUKTAŻOWY:

Szczegóły produktu
MIXEX04
67 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GOFRY BISZKOPTOWE | WAFFLE MIX | MIX EXPERT
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK Z TWORZYWA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO GOFRÓW BISZKOPTOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 200-300 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: DEBIC02

Marka: DEBIC

700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia

favorite_border favorite

Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.

Cena 39,90 zł

57,00 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MASTERMARTINI02

Marka: Master Martini

1l GOLDEN CIOC AV31AB MASTER MARTINI płynna gęsta czekolada do picia UHT

favorite_border favorite

Wyjątkowo uniwersalny produkt o wszechstronnym zastosowaniu - czekolada w płynie - która doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do gorących i mrożonych napojów. Czekolada do picia o kremowej i gęstej konsystencji oraz intensywnie czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą.

Cena 30,00 zł

30,00 zł / 1l

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL141

Marka: COMPRITAL

op. 1 kg Topping Lampone - malinowa polewa do lodów i deserów - Be The Top - Comprital

favorite_border favorite

Topping malinowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.

Cena 56,90 zł

56,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: STOCKEL03

Marka: STÖCKEL

śr. 47 mm GAŁKOWNICA MODEL K 1/36 5103036 STÖCKEL - łyżka do nakładania lodów z niebieskim uchwytem z tworzywa

favorite_border favorite

Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze niebieskim. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.

Cena 175,00 zł

175,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI324

Marka: PERNIGOTTI

op. 1 kg TOPPING FRAGOLA 12098026A PERNIGOTTI - truskawkowa polewa cukiernicza - do lodów i gofrów

favorite_border favorite

Polewa truskawkowa - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.

Cena 48,00 zł

48,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU