MASCARPONE 40-50 - to półprodukt w postaci proszku do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie zimnym, jak i ciepłym.
AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).

Składniki: śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, substancja stabilizująca: sorbitol (E40), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
MASCARPONE 40-50 |
40-50 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1774/437 kJ/kcal |
Tłuszcz |
18.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
12.0 g |
Węglowodany |
64.0 g |
w tym cukry |
51.0 g |
Białko |
7.2 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.6 g |

DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
40.5 % |
TŁUSZCZ |
18.6 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
96.2 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.png)


