Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o zaskakującym aromacie charakterystycznym dla żywicy pozyskiwanej z drzewa pistacji kleistej rosnącej na greckiej wyspie Chios. Produkt zawiera naturalne esencje z mastyksu. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
PASTE CLASSICHE MASTIC - pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o zaskakującym aromacie charakterystycznym dla żywicy pozyskiwanej z drzewa pistacji kleistej rosnącej na greckiej wyspie Chios. Produkt zawiera naturalne esencje z mastyksu. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: syrop glukozowy, cukier, woda, aromat, dekstroza, substancja zagęszczająca: agar agar (E406), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), olejowa esencja z mastyksu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać czystą i suchą szpatułą; po każdym użyciu należy wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie.
Opakowanie: wszystkie zastosowane w opakowaniach materiały spełniają wymagania rozporządzenia 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27/10/2004 (oraz zmianami dotyczącymi rozporządzenia) opisującymi wymagania odnośnie opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością (produktami spożywczymi) - Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
Pasta różana z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Skoncentrowana pasta smakowo-aromatyczna z 20% zawartością białej czekolady. Pozwala na produkcję kremowych i aromatycznych lodów o smaku białej czekolady. Stosowana jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych.
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Ta pozycja jest skierowana do wszystkich miłośników lodów, zarówno amatorów, początkujących oraz doświadczonych cukierników. Czyli do tych, którzy chcą zgłębić tajniki technologii wytwarzania lodów.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Seria łatwych do użycia form silikonowych w dopracowanych wzorach. Przeznaczona do tworzenia wyjątkowych deserów i monoporcji w zaciszu domowej kuchni. Wykonane z wytrzymałego i wyjątkowo elastycznego silikonu.
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Kolorowe wtykacze waflowe z bohaterami bajki Barbapapa - dekoracyjne opłatki z jadalnym nadrukiem w dziewięciu wzorach.
✔ Doskonały sposób na dekoracje urodzinowych babeczek i ciasteczek z kremem!
✔ Idealne także do ozdabiania lodów w waflach i deserów lodowych!
✔ Toppery waflowe do muffinek!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z chrupiącymi kawałkami kokosa i tropikalnym aromatem mango. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Złoto jadalne w postaci drobnych cząstek (proszek/okruszki) to wysokiej jakości produkt wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do ozdabiania likierów i alkoholi, a także potraw i deserów (tuż przed podaniem).