Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego przeznaczonych do łatwego barwienia białej czekolady oraz kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. Szeroka gama kolorów, precyzyjne dozowanie i łatwe rozprowadzanie w masach to jedne z wielu zalet barwników o konsystencji emulsji. Barwniki na bazie oleju pozwalają na temperowanie czekolady.
WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W >>> SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Dozowanie - 7.6 g/kg - dekoracje i powłoki za wyjątkiem nadzień; 4.6 g/kg - pozostałe wyroby cukiernicze.
Warunki przechowywania: barwniki na bazie oleju roślinnego należy przechowywać w temperaturze od 18°C do 25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie; termin przydatności barwników spożywczych to 12 miesięcy od daty produkcji (w zamkniętym fabrycznie opakowaniu).
Sposób użycia: barwniki o konsystencji emulsji należy dokładnie wymieszać przed użyciem (wstrząsnąć buteleczkę); barwniki należy dozować do masy stopniowo (z uwagi na mocne nasycenie kolorów); opakowanie pozwala na łatwe dozowanie kropelkowe.
Barwniki olejowe o konsystencji emulsji pakowane są w plastikowe buteleczki z wygodną nakrętką ułatwiającą dozowanie - poprzez nakrapianie.
Cechy charakterystyczne produktu:
konsystencja emulsji pozwalająca na łatwe dozowanie (kropelkowe),
mocne nasycenie kolorów,
wysoka wydajność,
duża siła krycia,
łatwość mieszania z masą,
szeroka gama kolorystyczna.
Zastosowanie:
biała czekolada,
masło kakaowe,
krem maślany,
masy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,
tynk do tortu na bazie czekolady lub masła,
kremy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,
nadzienia o wysokiej zawartości tłuszczu.
OBEJRZYJ FILMIK OD PRODUCENTA - TO TYLKO KILKA MINUT >>>
Szczegóły produktu
FOODCOLOURS323
4 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
OS-LC-001
NAZWA HANDLOWA
BARWNIK DO BIAŁEJ CZEKOLADY
OPAKOWANIE
BUTELECZKA Z NAKRĘTKĄ UŁATWIAJĄCĄ DOZOWANIE
POJEMNOŚĆ
18 ml
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY NA BAZIE OLEJU ROŚLINNEGO
KOLOR
ŻÓŁTY JASNY
KONSYSTENCJA
EMULSJA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO BARWIENIA BIAŁEJ CZEKOLADY I TŁUSTYCH MAS CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
7.6 g/kg - dekoracje i powłoki za wyjątkiem nadzień
DOZOWANIE
4.6 g/kg - wyroby cukiernicze
APLIKACJE
BIAŁA CZEKOLADA | MASŁO KAKAOWE | MASY I KREMY O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU | W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Z ColorCioc możesz tworzyć efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.