op. 2.5 kg PASTA CIOCCOLATO BIANCO 12092051A PERNIGOTTI pasta o smaku białej czekolady do lodów i cukiernictwa

Indeks: PERNIGOTTI38
Marka:

Skoncentrowana pasta smakowo-aromatyczna z 20% zawartością białej czekolady. Pozwala na produkcję kremowych i aromatycznych lodów o smaku białej czekolady. Stosowana jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych.

400,00 zł (23% VAT)
160,00 zł / 1 kg

325,20 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 10 szt.

Opis produktu

GUSTI DEL CIOCCOLATO - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie czekolady. Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kakao lub miazgi kakaowej. Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty czekoladowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów na bazie mlecznej. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość lodów. Produkty profesjonalne - pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:

- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

PASTA CIOCCOLATO BIANCO - to skoncentrowana pasta smakowo-aromatyczna z 20% zawartością białej czekolady. Pozwala na produkcję kremowych i aromatycznych lodów o smaku białej czekolady. Stosowana jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych (np. kremów, nadzień, musów, deserów, semifreddo, tortów).

Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty z 20% zawartością białej czekolady - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.

Składniki: cukier, tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy, szafranowy, bawełniany, kakaowy), biała czekolada (20%) (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat naturalny), mleko w proszku, aromaty, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: karoteny (E160a); produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA SMAKOWA 70g / 1kg mieszanki bazowej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2535/610 kJ/kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 18.0 g
Węglowodany 50.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 3.0 g
Sól 0.12 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO 2.5 KG
NAZWA HANDLOWA PASTA CIOCCOLATO BIANCO
NUMER KATALOGOWY 12092051A
OPAKOWANIE ZBIORCZE 5.0 KG = 2 X 2.5 KG - KARTON
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
RODZAJ PRODUKTU PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
SMAK BIAŁA CZEKOLADA
BARWA BIAŁO-KREMOWA
KONSYSTENCJA KREMOWA I GŁADKA
SERIA PRODUKTOWA GUSTI DEL CIOCCOLATO
CERTYFIKATY PRODUKT BEZGLUTENOWY
WYPRODUKOWANO WE WŁOSZECH
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu