op. 10 kg CREMA NOCCIOLA - kremowe nadzienie z orzechów laskowych i czekolady - FNN-S1235-T06 Callebaut
Crema Nocciola Callebaut, kremowe nadzienie o świeżym, lekko owocowym smaku orzechów laskowych i czekolady Callebaut. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek.
Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
Opis produktu
Krem do nadziewania o świeżym smaku orzechów laskowych i czekolady Callebaut.
![]()
Crema Callebaut to: nowa linia produktów, która oferuje gotowe do użycia nadzienia czekoladowe, idealne do szprycowania, wypełniania, smarowania i dekorowania wyrobów cukierniczych po wypieku.
![]()
Crema Callebaut to:
Najwyższa jakość składników!
Doskonały smak i kremowa konsystencja!
Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
Powtarzalność przepisów!
Szybka i sprawna praca!
![]()
Crema Nocciola Callebaut to idealnie kremowe nadzienie o świeżym orzechowym smaku z lekką owocową nutą.
Doskonałe połączenie delikatnego smaku orzechów laskowych z belgijską czekoladą Callebaut.
Doskonałe do wypełniania i dekorowania - pączków, eklerów, makaroników, croissantów, babeczek, muffinek, tart, tortów i czego tylko potrzebujesz!
![]()
Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
![]()
Sposób użycia:
-
nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
-
przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
-
kremu nie należy podgrzewać - przeznaczony jest do szprycowania wyrobów po wypieku,
-
kremu nie należy chłodzić i mrozić - niskie temperatury mogą powodować krystalizację tłuszczu,
-
oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym - wystarczy dokładnie wymieszać krem,
-
nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
-
do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
-
po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu,
-
delektuj się wyjątkowym smakiem kultowej czekolady!
![]()
KREM DO NADZIEWANIA WYROBÓW CUKIERNICZYCH PO WYPIEKU!
KREM NIE NADAJE SIĘ DO ZAPIEKANIA ORAZ MROŻENIA!
![]()
Zalety kremów do szprycowania:
![]()
- doskonały smak,
- kremowa konsystencja,
- łatwość użycia,
- uniwersalne zastosowanie,
- wszechstronne użycie,
- powtarzalność przepisów,
- usprawnienie pracy,
- najwyższa jakość składników.
![]()
![]()
| GŁÓWNE ZASTOSOWANIE KREMU CZEKOLADOWEGO | |
| nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie | tory, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery |
![]()
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, oliwa), orzechy laskowe (12%), odtłuszczone mleko w proszku, czekolada (9%) (cukier, masa kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), masa kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat; produkt może zawierać migdały.
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU GOTOWE NADZIENIE DO SZPRYCOWANIA | |
| NAZWA HANDLOWA | CREMA NOCCIOLA |
| NUMER KATALOGOWY | FNN-S1235-T06 |
| RODZAJ PRODUKTU | GOTOWY KREM DO SZPRYCOWANIA |
| SERIA PRODUKTOWA | FILLINGS & CREAM |
| PRODUCENT | CALLEBAUT |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ |
| MASA NETTO | 10.0 KG |
| SMAK | ORZECHY LASKOWE I CZEKOLADA CALLEBAUT |
| ZASTOSOWANIE | DO NADZIEWANIA, WYPEŁNIANIA, SMAROWANIA, DEKOROWANIA |
| PRZEZNACZENIE | STOSOWANIE PO WYPIEKU |
| KONSYSTENCJA | KREMOWA |
| CERTYFIKATY | COCOA HORIZONS |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2293/548 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 33.1 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.8 g |
| Węglowodany | 54.1 g |
| w tym cukry | 52.5 g |
| Białko | 6.6 g |
| Błonnik | 3.1 g |
| Sól | 0.11 g |
![]()
![]()
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu - optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
![]()
![]()
Przykładowe przepisy z Crema Nocciola:
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu


