3kg Czekolada BIAŁA w kaletkach OPALYS 33% V6600 Valrhona:
Mleczna i delikatna biała czekolada o czystym, jasnym kolorze i aksamitnej konsystencji ma unikalny profil smakowy
z delikatnie słodkim smakiem ujawniającym harmonijne aromaty świeżego mleka i naturalnej wanilii.
Valrhona jest partnerem najwyższej klasy hoteli, cukierni i czekoladziarni dostarczając kuwertury oraz inne artykuły profesjonalistom.
Są to produkty ekskluzywne, czego potwierdzeniem jest fakt, używania ich przez szefów kuchni w restauracjach,
które otrzymały 3 gwiazdki w klasyfikacji Guide Michelin (najwyższe wyróżnienie przyznawane w branży restauracyjnej oraz hotelarskiej).
Opis: Biała czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Czekolada posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 33%
- mleko: 32,0%
- tłuszcz: 44,0%
Płynność: 4/5
Opakowanie: 3 kg
Kod produktu: V6600
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle
- glazury
- musy, sosy
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).