• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

biała czekolada W2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada W2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada W2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada W2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada W2 od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71

CALLEBAUT80

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

178,75 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Klasyczna biała czekolada - wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Kremowa konsystencja oraz uniwersalna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się do formowania, oblewania, polewania, nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań. Dodatkowo jej delikatny i bardzo  przyjemny smak doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. Receptura numer W2 - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 28% (czyste masło kakaowe).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (28% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
28.0% 22.0% 35.8%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf), nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

glazury, musy, sosy, krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, nadawanie smaku

LODY I SORBETY

lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2379/569 kJ/kcal
Tłuszcz 35.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 55.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko  6.0 g
Sól 0.21 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°W2:

 

GLAZURA Z BIAŁEJ CZEKOLADY

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

KREM BAWARSKI Z BIAŁEJ CZEKOLADY

CREMEUX Z BIAŁEJ CZEKOLADY

GLAZURA Z BIAŁEJ CZEKOLADY - PRZEPIS

Składniki:

woda 270 g
cukier 250 g
syrop glukozowy 350 g
mleko skondensowane 200 g
listki żelatyny 18 g
czekolada W2 300 g
Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT80
61 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
W2NV-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - WHITE RECIPE N°W2
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | MLECZNY | NUTY WANILII I KARMELU
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | WHITE CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
28.0 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
35.8 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
22.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°W2
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: