5kg Czekolada BIAŁA BLANC SATIN 29% CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry
  • 5kg Czekolada BIAŁA BLANC SATIN 29% CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry
  • 5kg Czekolada BIAŁA BLANC SATIN 29% CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry

5kg Czekolada 29% BIAŁA BLANC SATIN CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry

CACAOBARRY14

Czekolada Biała - masło kakaowe minimum 29%.

555,50 zł
Brutto

111,10 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

5kg Czekolada BIAŁA BLANC SATIN 29% CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry :

Kremowa biała czekolada z nuta karmelu i wanilii.

Opis: czekolada produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.

Czekolada idealnie nadaje się do 
sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. 

Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), 

co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład:

- kakao (masło kakaowe): 29%

- mleko: 33%

- tłuszcz: 19%

Płynność: 4/5

Opakowanie: 5kg

Kod produktu: CHW-Q29SATI-E4-U72

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zastosowanie:

- pasty czekoladowe, ganache, trufle

- glazury

- musy, sosy

Pochodzenie ziarna: głównie zachodnioafrykańskie ziarna kakaowe, głównie odmiany Forastero.

Wskazówki dotyczące parowania: wanilia, goździki, bazylia, szafran, marchew, malina, yuzu, orzechy pini, różowy szampan, różowe wino, matcha.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

 - wartość energetyczna: 2371 kJ/567 kcal

 - tłuszcz: 35 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g

 - węglowodany: 57 g

 - w tym cukry: 57 g

 - białko: 6,1 g

 - sól: 0,16 g

POBIERZ NASZE E-booki: 

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Szczegóły produktu
CACAOBARRY14
11 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 246,00 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 247,00 zł

98,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE