• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

CALLEBAUT81

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

238,50 zł
Brutto

95,40 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

FINEST BELGIAN CHOCOLATE WHITE VELVET - to intensywnie mleczna i bardzo kremowa biała czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się umiarkowanie słodkim, lekkim smakiem z mocno wyczuwalnymi nutami mleka. Kremowa konsystencja oraz umiarkowana płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, polewania, nadawania smaku oraz wielu innych. Dodatkowo lekki i przyjemny smak czekolady doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. VELVET - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 32.0% (czyste masło kakaowe).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; z ziarna kakaowego z upraw w Afryce Zachodniej; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); czekolada biała (masa kakaowa minimum 32%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
32.0% 22.3% 40.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf), nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

glazury, musy, sosy, krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, nadawanie smaku

LODY I SORBETY

lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2465/589 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 51.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko  6.1 g
Sól 0.22 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE VELVET:

 

MAKARONIKI Z BIAŁEJ CZEKOLADY

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

CREMEUX Z BIAŁEJ CZEKOLADY

KREM CUKIERNICZY Z BIAŁEJ CZEKOLADY

GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Szczegóły produktu
CALLEBAUT81
59 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHW-R2241NV-E4-U71
NUMER KATALOGOWY
W3-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - WHITE VELVET
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
UMIARKOWANIE SŁODKI | MOCNO MLECZNY
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | WHITE CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
32.0 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
40.9 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
22.3 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 223,50 zł

89,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FSOPAKOWANIA01

Marka: FS OPAKOWANIA

1 szt. PUDEŁKO KRAFT PS12 FS OPAKOWANIA 190 x 140 x h 90 mm prostokątne pudełko samoskładające z rączką

Uniwersalne pudełko samoskładające z wygodną rączką. Idealnie sprawdzi się do pakowania pojedynczych kawałków ciasta.

Cena 2,10 zł

2,10 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT27

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 282,50 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BARIMA146

Marka: BARBARA LUIJCKX

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 24% ECONOMIC 332570 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 750,00 zł

75,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC08

Marka: CHOCOVIC

5 kg NAPAL 29.6% CHW-R36NEPA-D38 CHOCOVIC klasyczna biała czekolada easymelt

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.

Cena 300,00 zł

60,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21(4)

Marka: CALLEBAUT

op. 400 g BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E0-D94

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 56,80 zł

142,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 298,50 zł

119,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA132

Marka: LUBECA

1 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 32% WHITE CARAMEL CHIPS 832 104 LUBECA (produkt konfekcjonowany)

Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. 

Cena 88,50 zł

88,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 223,50 zł

89,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT81(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET W3-01B CALLEBAUT

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 810,00 zł

81,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT112

Marka: CALLEBAUT

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-01B CALLEBAUT

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 765,00 zł

76,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 94,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT118

Marka: CALLEBAUT

400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 41,00 zł

102,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CHOCOVIC04

Marka: CHOCOVIC

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 320,50 zł

64,10 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT80(1)

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 96,00 zł

96,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21(2)

Marka: CALLEBAUT

20 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CHK-R30GOLD-78A CALLEBAUT

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 2 130,00 zł

106,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT80

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 227,50 zł

91,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA57

Marka: LUBECA

1kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca

Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.

Cena 81,90 zł

81,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE