Biała czekolada o zrównoważonym smaku idealna do founde.
Opis: Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Składniki: cukier,tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao (masło kakaowe): 28,0%
Płynność: 3/5
Opakowanie: 2,5kg
Kod produktu: CHW-R28-557
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- do fontann czekoladowych ( w przypadku urządzeń domowych wymaga upłynnienia olejem lub masłem kakaowym w proporcji ok.5 do 10% do ilości czekolady )
- do sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody
- polewy, nadzienia, founde
- dekoracja pierniczków
POBIERZ NASZE E-booki
"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Szczegóły produktu
SICAO03
33 Przedmioty
SICAO03
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.