CHOCOLATE CHUNKS - to kawałki czekolady o prostokątnym kształcie (8 x 8 x 6 mm), które wykazują odporność na rozpuszczanie podczas pieczenia. Dzięki większym rozmiarom doskonale sprawdzają się w wypiekach wymagających dłuższego czasu pieczenia (w znacznym stopniu zachowują swój kształt - nie topią się podczas pieczenia). Czekolada do zapiekania zawiera mniej masła kakaowego w porównaniu do klasycznej czekolady, dzięki czemu wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia (nawet do 200°C). Czekoladę do zapiekania należy wymieszać z ciastem pod koniec procesu wyrabiania. Doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju ciasteczek (zwłaszcza piegusków i american cookie), brownie, batoników, muffinek, babeczek, rogalików oraz ciasta drożdżowego czy ciasta francuskiego. Kawałki czekolady w wypiekach mają przyjemną konsystencję oraz zachowują intensywny smak. Zastosowanie - wyroby cukiernicze i piekarskie: chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania.
Składniki: cukier, mleko pełne w proszku (21%), masło kakaowe (16%), masa kakaowa (11%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; masa kakaowa minimum 26%.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (oryginalnym opakowaniu); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2210/528 kJ/kcal |
Tłuszcz |
28.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
17.0 g |
Węglowodany |
61.0 g |
w tym cukry |
58.0 g |
Błonnik |
1.9 g |
Białko |
6.7 g |
Sól |
0.20 g |
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE |
OGÓLNA LICZBA BAKTERII |
5000 jtk/g |
DROŻDŻE |
50 jtk/g |
PLEŚNIE |
50 jtk/g |
SALMONELLA |
nieobecne w 25 g |
ENTEROBAKTERIE |
10 jtk/g |