Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
270 g ORGANICZNA PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
2 kg MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE 0% NISKO-OGRZEWANE Klasa I OSM:
Opis: tradycyjne mleko krowie poddane procesom pasteryzacji, suszenia i sproszkowania.
Stosowany jest głównie jako substancja zagęszczająca w produktach produkowanych na bazie mleka (w tym lodów).
Mleko w proszku zawiera takie składniki jak: beta karoten, kwas foliowy, witaminę A, retinol, witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witaminę c, niacynę.
Mleko w proszku może być przeznaczone bezpośrednio do konsumpcji, a także w szerokim zakresie jako półprodukt do dalszego przerobu w przemyśle spożywczym
(dodatek do produkcji maślanek, jogurtów, kefirów, lodów, czekolad i innych wyrobów cukierniczych oraz piekarniczych).
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku.
Zawartość tłuszczu maksymalnie 1,25%.
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg)
Producent: OSM (Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole)
Przechowywanie: w pomieszczeniach suchych i przewiewnych, w temperaturze do 20 oC i wilgotności względnej do 75%.
Termin przydatności: 4 miesiące od otwarcia opakowania zbiorczego
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 1,25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,80 g |
węglowodany | 51,0 g |
w tym cukry | 51,0 g |
białko | 34,0 g |
wapń | 1100 mg - 138%* |
sól | 1,1 g |
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
Indeks: SWEETDECOR265
Marka: SWEET DECOR
Seria drobnych posypek cukrowych idealnych do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Kolorowe posypki to idealny pomysł na dekoracje słodyczy na każdą okazje.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: BABBI194
Marka: BABBI
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: BABBI170
Marka: BABBI
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: LOUISFRANCOIS32
Marka: LOUIS FRANCOIS
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI231
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na ciepło. Zawiera włókna roślinne.