Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.
Producent EUROVANILLE
Eurovanille to ekspertyza w opanowaniu procesów przetwarzania wanilii od 1990 roku. Aby odkryć nasze know-how, nasze zespoły zapraszają do odwiedzenia naszej nowej fabryki otwartej w czerwcu 2022 roku. Odkryj główne procesy ekstrakcji, mielenia, przesiewania oraz procesy debakteryjne, które przeprowadzamy codziennie. Twoja wizyta jest niezbędna, nasi specjaliści zajmą się Tobą i Twoim produktem.
Ekstrakcje są unikalne i wymagają precyzji wynikającej z wieloletniego doświadczenia. Selekcjonujemy i analizujemy strąki przeznaczone do ekstrakcji, łączymy najlepsze parametry czasu, stopni alkoholowych, filtracji, aby odzyskać wszystkie aromaty i pozwolić strąkom wyrazić swoją aromatyczną moc.
Nasze mistrzostwo w ekstrakcji wanilii pozwala nam tworzyć własne receptury, ale także unikalne receptury opracowane dla naszych klientów przez nasz dział Badań i Rozwoju. Mielenie lasek wanilii wymaga wyjątkowej wiedzy.
Strąki wybieramy na podstawie ich wilgotności i właściwości. Tniemy i szlifujemy je z odpowiednią prędkością, używając szerokiej gamy narzędzi skrawających. Ta bardzo szczególna uwaga zwrócona na mielenie z szacunkiem dla produktu ma na celu zachowanie naturalnego aromatu naszych wanilii, jednocześnie umożliwiając każdemu klientowi znalezienie idealnej wielkości ziaren dla jego receptury.
Przesiewanie naszych proszków pozwala na niezrównaną regularność dostarczanego do Państwa produktu.
Każdy klient opracowuje własną recepturę i musi mieć możliwość skorzystania z unikalnego procesu, który pozwoli mu zbudować wraz z naszymi zespołami idealny profil aromatyzowania jego produktu.
Debakteryzacja to proces obróbki cieplnej w wysokiej temperaturze. Gwarantuje produkt wolny od obciążenia mikrobiologicznego, produkt czysty. Dedykowany wyłącznie naturalnej wanilii, nasz proces szczególnie szanuje profil aromatyczny iw żaden sposób nie zniekształca produktu.
Jest 11 produktów.
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
250 g LASKA WANILII TAHITENSIS EUROVANILLE laski wanilii z Papua Nowa Gwinea o długości 16-17 cm
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
op. 1 kg PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z nasionami i proszkiem waniliowym z trzech odmian wanilii - Planifolia, Tahitensis, Pompona. Intensywny smak i aromat z nutami owoców i winogron.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.