- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
5,5kg CORTINA emulgator do lodów z naturalnym aromatem w płynie 0.03673.114 Dawn:
Opis: płynny emulgator do lodów z dodatkiem naturalnego aromatu; dzięki zastosowaniu emulgatora lody są kremowe, gładkie,
puszyste, mają lepszą strukturę, większą objętość i nie podlegają procesowi krystalizacji (nie wytrącają się kryształki lodu).
Składniki: substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol (E420), woda, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471),
sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych (E470a), naturalny aromat, aromat.
Opakowanie: 5,5 kg (wiaderko)
Dozowanie: 5 g/kg (mieszanki bazowej)
Zastosowanie:
- poprawa struktury lodów,
- poprawa konsystencji lodów,
- zwiększenie objętości lodów,
- zapobieganie procesowi krystalizacji lodów.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Kod produktu: 0.03673.114
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1337/320 kJ/kcal
- tłuszcz: 18,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 18,1 g
- węglowodany: 38,8 g
- w tym cukry: 1,0 g
- białko: 0,1 g
- sól: 0,1 g
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
0.5 kg CAFFE SUPREMO 12093024 PERNIGOTTI kawa rozpuszczalna w postaci granulatu
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROCREMA 100 COLD Stabilizator do lodów mlecznych 57001010 Sosa
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
1 kg INTEGRA PANNA P011 COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie tłuszczu roślinnego i białek mleka
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
1 kg MILK & CREAM 10-12 14804 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mleko i śmietanka
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
INULINA 130001 SEMPRE błonnik z korzenia cykorii - dodatek spożywczy o szerokim zastosowaniu
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
1 kg YOGHITO 30 10338 BABBI liofilizowany jogurt naturalny z aromatem - do lodów i wyrobów cukierniczych
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
2 kg INTEGRATORE FORZAPIÙ 12091781 PERNIGOTTI zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROSORBET 100 NATUR COLD Stabilizator do sorbetów 57001061 Sosa
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
op. 1 kg POPCORN 110003 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI51
Marka: PERNIGOTTI
2 kg NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA 12091531 PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania sorbetów owocowych
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1.3 kg ZUCCHERO D'UVA PC606 COMPRITAL naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
op. 1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: BABBI170
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME TOP 5 14676 BABBI stabilizator do lodów mlecznych bez aromatów do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
1 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU PROLACTO (produkt konfekcjonowany)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE GUSTO MASCARPONE 12093661 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.