WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!

"KONCENTRAT SPOŻYWCZY W PROSZKU NA BAZIE AROMATÓW NATURALNYCH. BEZ DODATKU CUKRU (SACHAROZY). PRODUKT PRZEZNACZONY DO ŻYWNOSCI. DO STOSOWANIA W PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH (PRZED PASTERYZACJĄ) JAKO DODATEK SMAKOWY. PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA."

-
Seria koncentratów spożywczych BEZ CUKRU (SACHAROZY) w postaci proszku na bazie aromatów naturalnych.
-
Dodatki smakowe do lodów i wyrobów cukierniczych na bazie maltodekstryny.
-
Stosowane do nadawania smaku, aromatu oraz barwy.
-
Wytwarzane bez dodatku cukru z zastosowaniem wyłącznie naturalnych aromatów i barwników.
-
Posiadają intensywny smak i aromat - charakteryzują się niskim dozowaniem - 3.0 %.
-
Koncentraty spożywcze w proszku są łatwe do dozowania i bardzo dobrze łączą się z mieszanką bazową.
-
Postać proszku uławia przechowywanie i zapewnia dłuższy termin przydatności do spożycia.
-
Bezcukrowa receptura może być wykorzystywana do produkcji wyrobów oznaczanych jako "bez dodatku cukru".
-
Produkty nie zawierają alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.
-
Pakowane są w nieprzezroczyste torby z tworzywa z wielorazowym zamknięciem strunowym.
-
Opakowanie zapewnia bezpieczne przechowywanie produktów (ochrona przed działaniem światła i wilgoci).

PRZEZNACZONE DO:

-
produkcji lodów rzemieślniczych (po pasteryzacji)
-
produkcji lodów z automatu (włoskie, świderki)
-
produkcji jogurtu mrożonego
-
lodów na patyku
-
wyrobów cukierniczych
-
dodatek smakowy mas i kremów
-
dodatek do nadzień cukierniczych


Składniki: maltodekstryna, aromat, barwnik karmel amoniakalno-siarczynowy (E150d); produkt bez dodatku sacharozy; tylko naturalne aromaty; produkt nie zawiera alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (optymalna temperatura przechowywania 5-25°C); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; chronić przed dostępem powietrza; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie; do nakładania i dozowania używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi.

.png)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1159/273 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
68.2 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Białko |
0.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |


CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
< 10 000 jtk/g |
DROŻDŻE I PLEŚNIE |
< 100 jtk/g |
SALMONELLA SPP. |
nieobecna/25 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA |
METALE CIĘŻKIE - OŁÓW |
< 2.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - ARSEN |
< 3.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - KADM |
< 1.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - RTĘĆ |
< 1.0 mg/kg |
INFORMACJE DIETETYCZNE |
KOSZERNY |
TAK |
HALAL |
TAK |
ODPOWIEDNI DLA WEGAN I WEGETARIAN |
TAK |




