Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!
"KONCENTRAT SPOŻYWCZY W PROSZKU NA BAZIE AROMATÓW NATURALNYCH. BEZ DODATKU CUKRU (SACHAROZY). PRODUKT PRZEZNACZONY DO ŻYWNOSCI. DO STOSOWANIA W PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH (PRZED PASTERYZACJĄ) JAKO DODATEK SMAKOWY. PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA."
Seria koncentratów spożywczych BEZ CUKRU (SACHAROZY) w postaci proszku na bazie aromatów naturalnych.
Dodatki smakowe do lodów i wyrobów cukierniczych na bazie maltodekstryny.
Stosowane do nadawania smaku, aromatu oraz barwy.
Wytwarzane bez dodatku cukru z zastosowaniem wyłącznie naturalnych aromatów i barwników.
Posiadają intensywny smak i aromat - charakteryzują się niskim dozowaniem - 3.0 %.
Koncentraty spożywcze w proszku są łatwe do dozowania i bardzo dobrze łączą się z mieszanką bazową.
Postać proszku uławia przechowywanie i zapewnia dłuższy termin przydatności do spożycia.
Bezcukrowa receptura może być wykorzystywana do produkcji wyrobów oznaczanych jako "bez dodatku cukru".
Produkty nie zawierają alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.
Pakowane są w nieprzezroczyste torby z tworzywa z wielorazowym zamknięciem strunowym.
Opakowanie zapewnia bezpieczne przechowywanie produktów (ochrona przed działaniem światła i wilgoci).
PRZEZNACZONE DO:
produkcji lodów rzemieślniczych (po pasteryzacji)
produkcji lodów z automatu (włoskie, świderki)
produkcji jogurtu mrożonego
lodów na patyku
wyrobów cukierniczych
dodatek smakowy mas i kremów
dodatek do nadzień cukierniczych
Składniki: maltodekstryna, aromat, barwnik karmel amoniakalno-siarczynowy (E150d); produkt bez dodatku sacharozy; tylko naturalne aromaty; produkt nie zawiera alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (optymalna temperatura przechowywania 5-25°C); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; chronić przed dostępem powietrza; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie; do nakładania i dozowania używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1159/273 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
68.2 g
w tym cukry
0.0 g
Białko
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Sól
0.0 g
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW
< 10 000 jtk/g
DROŻDŻE I PLEŚNIE
< 100 jtk/g
SALMONELLA SPP.
nieobecna/25 g
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
METALE CIĘŻKIE - OŁÓW
< 2.0 mg/kg
METALE CIĘŻKIE - ARSEN
< 3.0 mg/kg
METALE CIĘŻKIE - KADM
< 1.0 mg/kg
METALE CIĘŻKIE - RTĘĆ
< 1.0 mg/kg
INFORMACJE DIETETYCZNE
KOSZERNY
TAK
HALAL
TAK
ODPOWIEDNI DLA WEGAN I WEGETARIAN
TAK
Szczegóły produktu
SEMPRE328
19 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
110007
NAZWA HANDLOWA
PALONE MASŁO SEMPRE
MASA NETTO
1000 g | 1 kg
OPAKOWANIE
NIEPRZEZROCZYSTA TORBA Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
DODATEK SMAKOWY | AROMATYCZNY | BARWIĄCY DO LODÓW I CUKIERNICTWA
AROMAT
MAŚLANY | PALONE MASŁO
SMAK
PALONE MASŁO
BARWA
KARMELOWA | JASNOBRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
30-40 g/kg mieszanki bazowej (produkcja lodów)
DOZOWANIE
3.0 % (cukiernictwo)
APLIKACJE
LODY TRADYCYJNE | LODY Z AUTOMATU | MASY I KREMY | WYROBY CUKIERNICZE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.