Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Opis produktu
NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".
NEUTRO CREME SUPREMO 10 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka i aromatów. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki mlecznej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Składniki: włókna roślinne, substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma tara (E417), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | ||
MLEKO PEŁNE ŚWIEŻE | 630 ml | 655 ml |
ŚWIEŻA ŚMIETANA | 120 g | 90 g |
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU | 40 g | 40 g |
NEUTRO CREME SUPREME 10 | 10 g | 10 g |
CUKIER | 135 g | 150 g |
DEKSTROZA | 30 g | 30 g |
SUSZONY SYROP GLUKOZOWY | 30 g | - |
INTEGRATOR | - | 20 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1436/351 kJ/kcal |
Tłuszcz | 20.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.0 g |
Węglowodany | 12.0 g |
w tym cukry | 12.0 g |
Białko | 1.1 g |
Sól | 1.6 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 4 % |
TŁUSZCZ | 0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 89.6 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.48.55
- NAZWA HANDLOWA
- NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (8 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- STABILIZATOR DO LODÓW
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE NA GORĄCO
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW MLECZNYCH
- DOZOWANIE
- 6-10 g/l
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- NEUTRI - STABILIZERS
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK
- CERTYFIKATY
- SUGAR FREE
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE