NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".
NEUTRO CREME SUPREMO 10 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka i aromatów. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki mlecznej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

Składniki: włókna roślinne, substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma tara (E417), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) |
MLEKO PEŁNE ŚWIEŻE |
630 ml |
655 ml |
ŚWIEŻA ŚMIETANA |
120 g |
90 g |
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU |
40 g |
40 g |
NEUTRO CREME SUPREME 10 |
10 g |
10 g |
CUKIER |
135 g |
150 g |
DEKSTROZA |
30 g |
30 g |
SUSZONY SYROP GLUKOZOWY |
30 g |
- |
INTEGRATOR |
- |
20 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1436/351 kJ/kcal |
Tłuszcz |
20.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
19.0 g |
Węglowodany |
12.0 g |
w tym cukry |
12.0 g |
Białko |
1.1 g |
Sól |
1.6 g |

DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
4 % |
TŁUSZCZ |
0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA |
0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
89.6 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



