• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do lodów mlecznych o delikatnej i kremowej strukturze
  • baza do lodów mlecznych o delikatnej i kremowej strukturze

2.5 kg BASE CREMERIA 50 B158A COMPRITAL mieszanka bazowa do lodów mlecznych o niskim dozowaniu

COMPRITAL01

Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
4 219,45 zł Do 46,20 zł
231,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASE CREMERIA 50 - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Mleczny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno na zimno jak i na gorąco. Zalecane dozowanie produktu to 50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 50 gramów bazy CREMERIA 50 + 250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka.

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma celulozowa (karboksymetyloceluloza) (E466), aromaty; może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CREMERIA 50 50 g
CUKIER 250 g
MLEKO 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1734/415 kJ/kcal
Tłuszcz 13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.5 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko 14.0 g
Sól 0.5 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL01
20 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
B158A
NAZWA HANDLOWA
BASE CREMERIA 50
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA MLECZNA O NISKIM DOZOWANIU
SMAK
MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
DOZOWANIE
50 g/l
DOZOWANIE
50 g baza + 250 g cukier + 1000 ml mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE