BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE DOPPIA PANNA 50 C/F - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych o delikatnym aromacie śmietankowym. Skład bogaty w tłuszcze roślinne pozwala na sporządzanie lodów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Baza zapewnia lodom doskonałą strukturę oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Przyjemny śmietankowy aromat doskonale podkreśla smak dodawanych past aromatycznych i dekoracyjnych. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco.

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.


Składniki: olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, maltodekstryna, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), fosforan potasu (E340), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), białka mleka, hydroksypropylofosforan diskrobiowy (skrobia modyfikowana) (E1442), aromaty; może zawierać śladowe ilości jaj i soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 g |
BAZA |
50 g |

RECEPTURA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 ml |
1000 ml |
ŚMIETANA |
50 g |
100 g |
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU |
60 g |
60 g |
CUKIER |
220 g |
250 g |
BASE DOPPIA PANNA 50 C/F |
50 g |
50 g |
SOFFIPAN |
50 g |
- |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2306/554 kJ/kcal |
Tłuszcz |
38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
35.0 g |
Węglowodany |
50.0 g |
w tym cukry |
15.0 g |
Białko |
1.8 g |
Błonnik |
2.4 g |
Sól |
0.18 g |


DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
47.1 % |
TŁUSZCZ |
32.8 % |
SUCHA MASA |
95.9 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



