Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
2.5 kg BASE RINNOVA 50 B158B COMPRITAL mieszanka bazowa do lodów mlecznych o niskim dozowaniu
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji delikatnych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o niskim dozowaniu.
Opis produktu
BASE RINNOVA 50 - to doskonale zbilansowana, mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Mleczny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno na zimno jak i na gorąco. Zalecane dozowanie produktu to 50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 50 gramów bazy RINNOVA 50 + 250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (karboksymetyloceluloza) (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
BASE RINNOVA 50 | 50 g |
CUKIER | 250 g |
MLEKO | 1000 ml |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1733/414 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.5 g |
Węglowodany | 59.4 g |
w tym cukry | 59.3 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 6.0 g |
Białko | 13.6 g |
Sól | 0.8 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- B158B
- NAZWA HANDLOWA
- BASE RINNOVA 50
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA MLECZNA O NISKIM DOZOWANIU
- SMAK
- MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW MLECZNYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
- DOZOWANIE
- 50 g/l
- DOZOWANIE
- 50 g baza + 250 g cukier + 1000 ml mleko
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BAZY MLECZNE