Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.
GELAGEL FRUTTA - to seria zbilansowanych i gotowych do użycia baz owocowych w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych. Produkty z serii pozwalają na przygotowywanie lodów na patyku, gęstych napojów typu granita, koktajli owocowych, polew owocowych oraz deserów lodowych. Charakteryzują się wysoką zawartością owoców (kawałków / przecierów / owoców mrożonych). Słodzone cukrem trzcinowym, bez dodatku mleka i jego pochodnych (co pozwala na produkcję lodów wegańskich). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach. Gelagel frutta to produkty bezglutenowe, bez laktozy i przyjazne dla wegan.
ZASTOSOWANIE - LODY I SORBETY OWOCOWE / GRANITA / LODY NA PATYKU / KOKTAJLE / POLEWY OWOCOWE / DESERY LODOWE
GELAGEL FRUTTI ROSSI - to zbilansowany produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat.
SKŁADNIKI
GELAGEL FRUTTI ROSSI
mrożony miąższ wiśniowy (22.7%), mrożony przecier truskawkowy (22.7%), cukier trzcinowy, mrożone puree malinowe (11.3%), mrożony sok z granatu (11.3%), syrop glukozowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: pektyna (E440), guma tara (E417), zagęszczony sok z czarnej marchwi, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromaty, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy i pistacje.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA PRODUKTU
GELAGEL FRUTTI ROSSI
NUMER KATALOGOWY
12091209
SERIA PRODUKTOWA
GELAGEL FRUTTA
MASA NETTO
1.65 KG
DOZOWANIE
1.65 KG GELAGEL FRUTTA + 2.1 KG WODA
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 X 1.65 KG = 9.9 KG - KARTON
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW / LODÓW NA PATYKU / GRANITY / KOKTAJLI / POLEW / DESERÓW
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PAŚCIE DO PRZYGOTOWYWANIA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
Ważne informacje: półprodukt w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych, lodów na patyku, granity, koktajli, polew i deserów - gotowa mieszanka na bazie owoców. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
614/145 kcal/kJ
Tłuszcz
0.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.3 g
Węglowodany
35.0 g
w tym cukry
30.0 g
Białko
0.0 g
Sól
0.03 g
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.