
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne.
BAZY 50 G - to bazy, do których należy dodać mleko i śmietanę.
BAZA TOP PREMIUM 50 F.C. - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników (premium). Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (50 g/l) i pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na gorąco). Skład oparty jest na białkach mleka oraz substancjach emulgujących pochodzenia roślinnego (bez dodatku tłuszczu). "Idealna do produkcji lodów o wyjątkowej strukturze, doskonałej smarowności i wybornym smaku".
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), guma tara (E417), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 250 g |
BAZA TOP PREMIUM 50 F.C. | 50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1645/390 kJ/kcal |
Tłuszcz | 8.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.1 g |
Węglowodany | 57.0 g |
w tym cukry | 56.0 g |
Białko | 18.0 g |
Sól | 1.4 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 28.5 +/- 1.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 50.5 +/- 2.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 18.0 +/- 0.3 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 10000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 200 cfu/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 cfu/g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
PACIORKOWCE | < 25 cfu/g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Indeks: PERNIGOTTI05
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: COMPRITAL209
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji delikatnych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o niskim dozowaniu.
Indeks: BABBI40
Marka: BABBI
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: LUBECA54
Marka: LUBECA
Indeks: BABBI196
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania na gorąco - niskie dozowanie. Wzbogacona w białka roślinne (sojowe).
Indeks: P%PERNIGOTTI246(1)
Marka: PERNIGOTTI
PRODUKT Z TERMINEM 23/09/23 PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: BABBI62
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Indeks: BABBI106
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych sorbetów i owocowych semifreddo. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie ciepłym.
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: BABBI157
Marka: BABBI
Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.
Indeks: BABBI63
Marka: BABBI
Śmietankowa baza do sporządzania kremowych lodów mlecznych o delikatnym smaku. Mieszanka o wysokiej zawartości tłuszczów roślinnych z dodatkiem aromatu śmietankowego.
Indeks: COMPRITAL63
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka bazowa do produkcji plastycznych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o średnim dozowaniu.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: COMPRITAL120
Marka: COMPRITAL
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów i sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji.
Indeks: BABBI115
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Indeks: PERNIGOTTI144
Marka: PERNIGOTTI
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
Indeks: BABBI01
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Indeks: PERNIGOTTI174
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI236
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.