• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

neutralna baza do lodów mlecznych o wysokiej zawartości białka
  • neutralna baza do lodów mlecznych o wysokiej zawartości białka

1 kg BASE TOP 50 S.A. 14801 BABBI neutralna baza do lodów mlecznych z wysoką zawartością białek mleka

BABBI62

Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 101,65 zł Do 42,80 zł
107,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE TOP 50 S.A. - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych bez dodatku tłuszczów pochodzenia roślinnego. Skład bogaty w białka mleka zapewnia lodom doskonałą strukturę, objętość oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na gorąco.

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: laktoza (z mleka), białka mleka, dekstroza, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma tara (E417), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), sól; może zawierać śladowe ilości jaj i soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 g
BAZA  50 g

RECEPTURA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 ml 1000 ml 1000 ml
ŚMIETANA 180 g 100 g 180 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU 50 g 50 g 40 g
CUKIER 220 g 200 g 210 g
DEKSTROZA 50 g 50 g 60 g
BASE TOP 50 SA 50 g 50 g 50 g
EFFEUNO - - 10 g
SOFFIPAN - 20 g -

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1646/390 kJ/kcal
Tłuszcz 7.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.1 g
Węglowodany 61.0 g
w tym cukry 61.0 g
Białko 17.0 g
Błonnik 5.3 g
Sól 1.4 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 29.1 %
TŁUSZCZ 0.8 %
SUCHA MASA 96.0 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI62

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.01
NAZWA HANDLOWA
BASE TOP 50 S.A. WITHOUT VEGETABLE FATS
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCYM MLEKU
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW TRADYCYJNYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO
DOZOWANIE
50 g bazy / 1 l świeżego pełnego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI LATTE | MILK BASES | BAZY MLECZNE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI230

Marka: BABBI

op. 3 kg BASE LIQUIDA FRUITGEL 12801 BABBI płynna baza o neutralnym smaku do lodów owocowych i jogurtowych

Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.

Cena 126,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE