
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
SINGE ORIGIN ECUADOR - to czekolada wykonana z najwyższej jakości ziaren kakaowca pochodzących z kolebki Ameryki Łacińskiej. W Ekwadorze można znaleźć ciekawe odmiany ziaren kakao o wyjątkowym smaku, co wynika głównie ze stosowanych technik suszenia i fermentacji. Ciemna czekolada wytwarzana z ziaren odmiany Arriba Nacional ma wyjątkowo pełny smak, bogaty w aromat kakao z głębokimi nutami prażonych ziaren oraz w aromaty owocowe i kwaśne. Lekkie nuty rumu, whisky i tytoniu nadają czekoladzie pełnego i zrównoważonego charakteru. Czekolada doskonale smakuje bez żadnych dodatków, dodatkowo z czekoladą przygotujesz doskonałe ganache, musy, kremy oraz sosy. Profil smakowy czekolady zachęca do tworzenia połączeń z różnorodnymi składnikami (owoce egzotyczne, kwaśne owoce, kawa, a nawet ocet). Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. ECUADOR to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.4% i statusie kuwertury.
*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.4% minimalna zawartość kakao).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
70.4% | - | 41.4% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2328/557 kJ/kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.0 g |
Węglowodany | 31.0 g |
w tym cukry | 27.0 g |
Białko | 8.2 g |
Sól | 0.02 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°811:
KREM CUKIERNICZY Z CIEMNEJ CZEKOLADY
Indeks: CALLEBAUT18
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: SILIKOMART30
Marka: SILIKOMART
Indeks: NOVACART44
Marka: NOVACART
Indeks: MONALISA03
Marka: MONA LISA
Indeks: CALLEBAUT126
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania
Indeks: CACAOBARRY03(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT94
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: LUBECA15
Marka: LUBECA
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT52
Marka: CALLEBAUT
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.
Indeks: CALLEBAUT01
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT93
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA18
Marka: VALRHONA
Indeks: VALRHONA08
Marka: VALRHONA
Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy.
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT72
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT114
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: PERNIGOTTI173
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.