Indeks: CCW395
Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
75 g Rower upominek z mlecznej czekolady 10126 CCW
32,00 zł / 100 g
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to wyjątkowa czekolada wykonana w całości z czystego owocu kakaowca (miazga kakaowa uzupełniona o cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego - Theobroma cacao L.), która zapewnia rewolucyjne i świeże doznania smakowe z mocno wyczuwalnymi owocowymi nutami. Smak czekolady opisywany jest jako - jasny, cytrusowy i pikantny - tropikalna owocowość pełna świeżego mango, cytryny, mandarynki, marakui i miąższu kakaowca. Czekoladę należy potraktować wyjątkowo - jako delikatny świeży owoc.
Czekolada wykonana jest w całości z czystego owocu kakaowca, bez dodatku cukrów rafinowanych, emulgatorów (lecytyny) oraz aromatów (wanilia). (maksymalna temperatura podgrzewania czekolady to 40°C).
Czekolada "wholefruit" wprowadza radykalną zmianę w postrzeganiu owoców kakaowca oraz sposobu w jaki wytwarza się czekoladę - korzystając z tego co stworzyła natura. Zmiana spojrzenia na tradycję produkcji czekolady pozwala uświadomić sobie, że to co znajduje się w owocach kakaowca, to wszystko, czego potrzeba do stworzenia wspaniałej czekolady.
"Najprostsze koncepcje są najpotężniejsze i najtrudniejsze do osiągnięcia".
Evocao™ to innowacja w świecie czekolady, która doskonale wpasowuje się w aktualne trendy i aspiracje dla zdrowej przyjemności. WHOLEFRUIT EVOCAO™ to pierwsza czysta ekspresja czekolady zgodnie z zamierzeniami natury. Seria PURETE CACAO BARRY - nastawiona jest na szacunek i waloryzację owoców kakao o czystych i intensywnych smakach.
NOWY RODZAJ CZEKOLADY O WYJĄTKOWYM PROFILU AROMATYCZNYM - NATURALNA KWASOWOŚĆ I OWOCOWE NUTY EVOCAO™ PRZYWODZĄ NA MYŚL EGZOTYCZNE OWOCE - CZEKOLADA DOGŁĘBNIE UJAWNIA WSZYSTKIE SMAKI I NATURALNĄ ŚWIEŻOŚĆ OWOCÓW KAKAOWCA!
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: miazga kakaowa, cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego (Theobroma cacao L.); czekolada ciemna - kuwertura - masa kakaowa minimum 72.5%.
KOMPOZYCJA EVOCAO™ | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
72% | - | 41% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE EVOCAO™ | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2306/551 kJ/kcal |
Tłuszcz | 43.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 26.0 g |
Węglowodany | 26.0 g |
w tym cukry | 22.0 g |
Białko | 7.9 g |
Sól | 0.05 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY (AKCEPTOWANE ODCHYLENIE TEMPERATUROWE PODCZAS PROCESÓW TO (+/-) 1°C | ||||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | TEMPEROWANIE | PRACA Z CZEKOLADA | KRYSTALIZACJA |
CZEKOLADA EVOCAO™ |
T1 40°C | T2 27°C | T3 31-32°C | T4 20°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z EVOCAO™:
Indeks: CCW395
Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
Indeks: TESCOMA156
Marka: TESCOMA
4 wzory wykrawaczy ze stempelkami na boże narodzenie do pierniczków. Idelane i bezpieczne dla dzieci.
Indeks: CACAOBARRY06
Marka: CACAO BARRY
Indeks: TESCOMA157
Marka: TESCOMA
Foremki ze stemplem do wykrawania 9 i 7cm