
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to wyjątkowa czekolada wykonana w całości z czystego owocu kakaowca (miazga kakaowa uzupełniona o cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego - Theobroma cacao L.), która zapewnia rewolucyjne i świeże doznania smakowe z mocno wyczuwalnymi owocowymi nutami. Smak czekolady opisywany jest jako - jasny, cytrusowy i pikantny - tropikalna owocowość pełna świeżego mango, cytryny, mandarynki, marakui i miąższu kakaowca. Czekoladę należy potraktować wyjątkowo - jako delikatny świeży owoc.
Czekolada wykonana jest w całości z czystego owocu kakaowca, bez dodatku cukrów rafinowanych, emulgatorów (lecytyny) oraz aromatów (wanilia). (maksymalna temperatura podgrzewania czekolady to 40°C).
Czekolada "wholefruit" wprowadza radykalną zmianę w postrzeganiu owoców kakaowca oraz sposobu w jaki wytwarza się czekoladę - korzystając z tego co stworzyła natura. Zmiana spojrzenia na tradycję produkcji czekolady pozwala uświadomić sobie, że to co znajduje się w owocach kakaowca, to wszystko, czego potrzeba do stworzenia wspaniałej czekolady.
"Najprostsze koncepcje są najpotężniejsze i najtrudniejsze do osiągnięcia".
Evocao™ to innowacja w świecie czekolady, która doskonale wpasowuje się w aktualne trendy i aspiracje dla zdrowej przyjemności. WHOLEFRUIT EVOCAO™ to pierwsza czysta ekspresja czekolady zgodnie z zamierzeniami natury. Seria PURETE CACAO BARRY - nastawiona jest na szacunek i waloryzację owoców kakao o czystych i intensywnych smakach.
NOWY RODZAJ CZEKOLADY O WYJĄTKOWYM PROFILU AROMATYCZNYM - NATURALNA KWASOWOŚĆ I OWOCOWE NUTY EVOCAO™ PRZYWODZĄ NA MYŚL EGZOTYCZNE OWOCE - CZEKOLADA DOGŁĘBNIE UJAWNIA WSZYSTKIE SMAKI I NATURALNĄ ŚWIEŻOŚĆ OWOCÓW KAKAOWCA!
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: miazga kakaowa, cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego (Theobroma cacao L.); czekolada ciemna - kuwertura - masa kakaowa minimum 72.5%.
KOMPOZYCJA EVOCAO™ | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
72% | - | 41% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE EVOCAO™ | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2306/551 kJ/kcal |
Tłuszcz | 43.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 26.0 g |
Węglowodany | 26.0 g |
w tym cukry | 22.0 g |
Białko | 7.9 g |
Sól | 0.05 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY (AKCEPTOWANE ODCHYLENIE TEMPERATUROWE PODCZAS PROCESÓW TO (+/-) 1°C | ||||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | TEMPEROWANIE | PRACA Z CZEKOLADA | KRYSTALIZACJA |
CZEKOLADA EVOCAO™ |
T1 40°C | T2 27°C | T3 31-32°C | T4 20°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z EVOCAO™:
Indeks: SILIKOMART309
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa w kształcie 6 małych chmur (120 ml).
Indeks: THERMOHAUSER308
Marka: THERMOHAUSER
#90 Tylka 20504 płaska z wcięciem ząbkami wys. 36 śr. 1-5mm
Indeks: FOODCOLOURS170
Marka: FOOD COLOURS
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT93
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT126
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT01(1)
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA22
Marka: VALRHONA
Indeks: BARIMA02
Marka: BARBARA LUIJCKX
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: VALRHONA23
Marka: VALRHONA
Indeks: CALLEBAUT96
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: CALLEBAUT72
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: VALRHONA08
Marka: VALRHONA
Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy.
Indeks: CACAOBARRY04(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: PERNIGOTTI173
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: CACAOBARRY05
Marka: CACAO BARRY
Ekologiczna kuwertura deserowa
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.