45,00 zł / 1 kg
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
op. 10 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach
Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce!
Uniwersalna ciemna czekolada cukiernicza!
Ciemna czekolada wytwarzana w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Czekolada cukiernicza o statusie kuwertury. Przeznaczona przede wszystkim do produkcji pralin i batonów, tworzenia korpusów czekoladowych. Czekolada doskonale sprawdzi się jako baza do kremów i polew czekoladowych. Po połączeniu czekolady z gorącym mlekiem i śmietanką można uzyskać kremową gorącą czekoladę o zrównoważonej słodyczy. Przyjemny aromat i uniwersalna płynność czekolady sprawia, że idealnie nadaje się do wykonywania zabiegów i masaży z użyciem czekolady. Czekolada sprawdzi się do stosowania w gabinetach Spa i masażu. Czekolada daje wiele możliwości zastosowania w cukiernictwie czy kosmetyce.
Kuwertura czekoladowa - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Aromatyczna czekolada do spa!
Ciemna czekolada do pralin i trufli czekoladowych!
Składniki i alergeny: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
Kompozycja składników - skład procentowy | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
54 % | - | 32/34 % |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; no nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Aplikacje i możliwości wykorzystania czekolady: | |
cukiernictwo | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
ciastka, wypieki, desery | |
nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
lody i sorbety | |
nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
kawiarnia | |
czekolada na gorąco |
do rozpuszczania z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach |
Szczegółowe informacje o produkcie: | |
Nazwa handlowa | Ariba Fondente Dischi 32/34 |
Numer katalogowy | AQ49DH |
Masa netto | 10.0 kg |
Opakowanie | karton |
Konfekcja | z opakowania zbiorczego |
Rodzaj | ciemna czekolada cukiernicza |
Płynność | uniwersalna 3/5 |
Zawartość kakao | minimum 54% |
Zawartość tłuszczu | 32/34% |
Forma | łatwe do rozpuszczania pastylki/kaletki |
Smak | ciemna czekolada |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego, na użytek domowy |
Zastosowanie | uniwersalne (cukiernictwo, kosmetyka) |
Producent | Unigra Master Martini |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2196/527 kJ/kcal |
Tłuszcz | 33.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 46.0 g |
Białko | 5.8 g |
Sól | 0.12 g |
Temperowanie czekolady - parametry procesu | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
44,00 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA54
Marka: LUBECA
1kg Czekolada 55% Wybrzeże Kości Słoniowej CIEMNA IVORY COAST 721 Lubeca
66,80 zł / 1 kg
Indeks: NOVACART48
Marka: NOVACART
2000 szt. PAPILOTKA 3 BIAŁA NOVACART papilotki okrągłe do pralin ∅ 31 x h 18 mm
0,03 zł / 1 szt.
Indeks: NOVACART33/PERG
Marka: NOVACART
2000 szt. PAPILOTKA 2 BRĄZOWO ZŁOTA NOVACART papilotki okrągłe do pralin ∅ 24 x h 16.5 mm
0,03 zł / 1 szt.
Indeks: CHOCOWORLD25
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Kula śr. 30mm 1217CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma na 40 Półkul śr.25 mm 2,5g HB-9005-S Hans Brunner
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: HANSBRUNNER76
Marka: HANS BRUNNER
HB-9052-PC TAFELCHEN MIT KAKAOSCHOTE HANS BRUNNER forma do małych tabliczek czekolady z wzorem strąk kakaowca
Seria form do tworzenia tabliczek czekolady z wzorem - ziarno kakaowca. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: SILIKOMART444
Marka: SILIKOMART
50 szt. Folia Gitarowa PVC do czekolady 600/400 mm 73.479.86.0001 Silikomart
2,56 zł / 1 szt.
2,50 zł / 1 szt.
Indeks: PAVONI112
Marka: PAVONI ITALIA
20 szt. Folia Gitarowa PVC do czekolady 590/390 mm FCH64 Pavoni
2,30 zł / 1 szt.
Indeks: THERMOHAUSER355
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka 135 x 135 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68615 Thermohauser
33,00 zł / 1 szt.
Indeks: THERMOHAUSER46
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 100 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68685 Thermohauser
51,00 zł / 1 szt.
Indeks: CALLEBAUT114
Marka: CALLEBAUT
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
94,50 zł / 1 kg